Twitter stopt met privébericht-experiment

Door: kristian-van-tuil | 20 november 2013 08:04

Apps & Software

Twitter schrapt de vorige maand geïntroduceerde optie om mensen die jou niet volgen een privébericht te sturen.

Twitter haalt de mogelijkheid om privéberichten te sturen naar gebruikers die jou niet volgen even stilletjes weg als het de functie vorige maand introduceerde. De optie is sinds maandag uit de instellingen van het microblog verdwenen. Op vragen hierover verwijst het netwerk door naar een blog waarop het over experimenten schrijft. Op die site is echter niets over het uitschakelen van de feature te vinden.

Twitter lijkt met de verwijzing naar het blog en het niet ingaan op vragen over het weghalen van de Direct Messages (DM's) naar onbekenden te willen benadrukken dat het constant nieuwe functionaliteit 'in het wild' uitprobeert. Onduidelijk blijft of gebruikers bijvoorbeeld hebben geklaagd over het ontvangen van veel spam na het inschakelen van de functionaliteit.

Het bredere toestaan van DM's leek erop te wijzen dat Twitter zijn sociale netwerk toegankelijker wil maken voor nieuwkomers. Sinds het ontstaan van het microblog in 2006 is in de functionaliteit namelijk nauwelijks iets veranderd.

Het weghalen van deze feature wijst er volgens sommigen op dat Twitter in navolging van Facebook werkt aan een losstaande app voor het versturen van berichten, maar daar is verder nauwelijks bewijs voor te vinden.

0 Reactie(s) op: Twitter stopt met privébericht-experiment

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.