Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Twitter- en Facebook-updates inplannen met LaterBro

Door: Martin Gijzemijter Martin | 15 februari 2011 18:15

None
Apps & Software

Twitter en Facebook zijn op zo’n manier ontwikkeld dat u altijd en overal contact kunt houden met uw sociale netwerk. Echter, u hebt niet altijd internet, en zeker niet overal. In dat geval zou het fijn zijn als u statusupdates voor latere tijdstippen zou kunnen inplannen. Bijvoorbeeld om uw netwerk op originele wijze op de hoogte te houden van een reisroute, of om juist de illusie te wekken dat u thuis bent, terwijl u op vakantie bent.

LaterBro stelt u in staat om statusupdates van Facebook of Tweets via Twitter te versturen op een door u vooraf bepaalde tijd. Het fijne hierbij is dat u niet eerst een account aan hoeft te maken bij LaterBro, u logt simpelweg in met uw Facebook- en/of Twitter-account. Dit is overigens veilig, LaterBro krijgt uw inloggegevens nooit in handen, omdat de authenticatie wordt afgehandeld via het oAuth-protocol van Twitter. Om berichten in te plannen, surft u naar de site en klikt op de knop Twitter en/of Facebook om LaterBro toestemming te geven berichten te plaatsen op de desbetreffende accounts. Nadat u LaterBro hebt gemachtigd, dient u uw tijdzone te kiezen en bent u klaar om Tweets of Facebook-updates in te plannen.

U dient eerst LaterBro toegang te geven tot uw Twitter/Facebook-account alvorens u kunt inplannen.

Updates inplannen

Er verschijnt een pagina met een tekstveld waarin u 140 tekens kunt plaatsen. Recht onder dit veld kunt u op het pictogram van de kalender klikken om aan te geven op welke dag u de update geplaatst wilt hebben, en met het veld ernaast kiest u de tijd. Vervolgens kunt u aangeven voor welke dienst u de update wilt plaatsen. Zo kunt u dus tegelijkertijd een bericht op Facebook en op Twitter plaatsen. Bij Facebook hebt u echter ook nog de optie om het bericht vaker te laten terugkeren, bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of zelfs jaarlijks (handig als verjaardagsfelicitatie). Klik hiervoor op No-reoccurence en kies de gewenste herhaalfrequentie. Klik nu op Schedule om de Tweet of Facebook-update in te plannen. Op deze manier kunt u zoveel berichten inplannen als u wilt en ogenschijnlijk een wereld van activiteit creëren, terwijl u niet eens achter de pc zit.

U kunt nu automatisch berichten inplannen die precies op de door u aangegeven tijd worden geplaatst.

0 Reacties op: Twitter- en Facebook-updates inplannen met LaterBro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.