Twitter- en Facebook-updates inplannen met LaterBro

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 15 februari 2011 18:15

Apps & Software

Twitter en Facebook zijn op zo’n manier ontwikkeld dat u altijd en overal contact kunt houden met uw sociale netwerk. Echter, u hebt niet altijd internet, en zeker niet overal. In dat geval zou het fijn zijn als u statusupdates voor latere tijdstippen zou kunnen inplannen. Bijvoorbeeld om uw netwerk op originele wijze op de hoogte te houden van een reisroute, of om juist de illusie te wekken dat u thuis bent, terwijl u op vakantie bent.

LaterBro stelt u in staat om statusupdates van Facebook of Tweets via Twitter te versturen op een door u vooraf bepaalde tijd. Het fijne hierbij is dat u niet eerst een account aan hoeft te maken bij LaterBro, u logt simpelweg in met uw Facebook- en/of Twitter-account. Dit is overigens veilig, LaterBro krijgt uw inloggegevens nooit in handen, omdat de authenticatie wordt afgehandeld via het oAuth-protocol van Twitter. Om berichten in te plannen, surft u naar de site en klikt op de knop Twitter en/of Facebook om LaterBro toestemming te geven berichten te plaatsen op de desbetreffende accounts. Nadat u LaterBro hebt gemachtigd, dient u uw tijdzone te kiezen en bent u klaar om Tweets of Facebook-updates in te plannen.

U dient eerst LaterBro toegang te geven tot uw Twitter/Facebook-account alvorens u kunt inplannen.

Updates inplannen

Er verschijnt een pagina met een tekstveld waarin u 140 tekens kunt plaatsen. Recht onder dit veld kunt u op het pictogram van de kalender klikken om aan te geven op welke dag u de update geplaatst wilt hebben, en met het veld ernaast kiest u de tijd. Vervolgens kunt u aangeven voor welke dienst u de update wilt plaatsen. Zo kunt u dus tegelijkertijd een bericht op Facebook en op Twitter plaatsen. Bij Facebook hebt u echter ook nog de optie om het bericht vaker te laten terugkeren, bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks of zelfs jaarlijks (handig als verjaardagsfelicitatie). Klik hiervoor op No-reoccurence en kies de gewenste herhaalfrequentie. Klik nu op Schedule om de Tweet of Facebook-update in te plannen. Op deze manier kunt u zoveel berichten inplannen als u wilt en ogenschijnlijk een wereld van activiteit creëren, terwijl u niet eens achter de pc zit.

U kunt nu automatisch berichten inplannen die precies op de door u aangegeven tijd worden geplaatst.

0 Reactie(s) op: Twitter- en Facebook-updates inplannen met LaterBro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.