Twitter: 'Iedere drie dagen één miljard tweets'

Door: Elmar Rekers | 22 maart 2012 10:05

Apps & Software

Twitter bestaat zes jaar en de microblogdienst maakt daarom een aantal opvallende statistieken bekend. Zo wordt onder meer duidelijk dat Twitteraars per dag 340 miljoen tweets de wereld insturen, ruim één miljard in drie dagen.

Toen Twitter een jaar geleden zijn vijfde verjaardag vierde, liet het bedrijf weten dat er een volle week nodig was om de mijlpaal van één miljard tweets te bereiken. Volgens Twitter is de populariteit van het sociale netwerk het afgelopen jaar dan ook sterk toegenomen.

"De laatste keer dat we hebben gekeken waren er meer dan 140 miljoen actieve gebruikers", zegt Twitter op zijn website. "We vieren onze verjaardag dan ook met deze gebruikers in gedachten. Zonder jullie zou er namelijk geen Twitter zijn."

Facebook

Met zijn 140 miljoen actieve gebruikers komt Twitter echter nog altijd niet in de buurt van Facebook. Dit sociale netwerk telt momenteel namelijk zo'n 845 miljoen actieve gebruikers. Hoeveel actieve gebruikers Google+ momenteel heeft is nog altijd niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat ongeveer 100 miljoen mensen een account bij de Facebook-concurrent hebben.

0 Reactie(s) op: Twitter: 'Iedere drie dagen één miljard tweets'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.