Twitter reset per ongeluk groot aantal wachtwoorden

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 november 2012 12:10

Apps & Software

Twitter heeft per ongeluk het wachtwoord van ‘een groot aantal’ gebruikers gereset. Dat maakt de microblogdienst vrijdag bekend. Om hoeveel gebruikers het precies gaat, wordt niet duidelijk.

Twitter zegt dat het massaal herstellen van de wachtwoorden te wijten is aan een fout in het beveiligingssysteem van het sociale netwerk. “Op het moment dat wij denken dat een account gehackt is, resetten we het wachtwoord direct en sturen we de eigenaar van het account een e-mail”, verklaart Twitter.

“In dit geval hebben we per ongeluk het wachtwoord van een groot aantal accounts gereset, waaronder dus ook accounts die niet gehackt zijn.” Hoeveel van de in totaal 500 miljoen Twitter-gebruikers het wachtwoord opnieuw moesten instellen, is niet bekend.

Beveiligingsmail

Donderdag verschenen er veel berichten op Twitter van mensen die dachten dat hun account was gehackt omdat ze een beveiligingsmail van Twitter hadden ontvangen. Volgens de microblogdienst gaat het dus om een foutje, en zijn de accounts niet binnengedrongen door hackers.

0 Reactie(s) op: Twitter reset per ongeluk groot aantal wachtwoorden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.