Twitter voor bedrijven

Door: | 07 februari 2012 09:02

Apps & Software

Ook in het bedrijfsleven wordt er steeds meer gebruikgemaakt van social media. Dan bedoelen we Facebook en Twitter niet, maar social media voor bedrijven onderling of voor intern gebruik. Ook Socialspring hoort in deze categorie.

Zakelijk twitteren, dat is een goede omschrijving voor Socialspring. Deze app is qua gebruik maar zeker ook qua werkomgeving een neefje of misschien zelfs broertje van Twitter. Deze app is een uitbreiding op de variant voor op de computer, dat wil zeggen: daar kan je meer mee maar met de app kun je in ieder geval gebruik maken van het hoofddoel van Socialspring: korte berichtjes delen met collega's. Met de desktopvariant kun je ook vragen stellen (dat is daar een apart onderdeel) en links delen.

My Feed is als het ware de timeline van Socialspring. Recente berichten van collega's worden gerangschikt op actualiteit. Op zich leuk, maar niet altijd even handig als je bijvoorbeeld de meest recente berichten wil zien. Al moet gezegd worden dat de actuele berichten hier veel actueler zijn dan de actuele verslagen van Facebook. Iets waarin de app dan weer op Facebook in plaats van Twitter lijkt, is het liken van berichten. Dit werkt allemaal prima en dat is fijn. Een haperende zaken-app zal geen lang leven beschoren zijn. Naast My Feed is er ook Groups. Groups laat de verschillende afdelingen en/of collega's zien die u hebt aangemaakt.

Kortom

Socialspring is een leuke app voor bedrijven die met hun tijd mee gaan, meerdere locaties of grote 'kantoortuinen' hebben. Het is leuk, scheelt lopen of bellen om een wiswasje en ziet er goed uit. Dat het bijna een identieke kopie van Twitter is zien we door de vingers: het is een stuk schoner doordat je zonder e-mailadres van een bedrijf geen account aan kunt maken. Hierdoor ben je ook puur met je eigen collega's in contact. Wel zo fijn!