Ubisoft: 'Nieuwe consoles laten te lang op zich wachten'

Door: Elmar Rekers | 23 juli 2012 14:39

Apps & Software

De opvolgers van de Xbox 360 en PlayStation 3 laten te lang op zich wachten. Dat meent althans Ubisoft ceo Yves Guillemot. De baas van de Franse uitgever en ontwikkelaar zegt tegenover Gamasutra dat het uitblijven van de consoles slecht is voor de game-industrie.

De huidige generatie consoles bevindt zich in zijn achtste levensjaar, en dat is volgens Guillemot veel te lang. "Wat wij missen, is iedere vijf jaar een nieuwe console", zegt de ceo. "Ik snap best dat fabrikanten ze niet te snel willen brengen omdat het duur is, maar het is gewoon ontzettend belangrijk voor de hele industrie dat er nieuwe consoles verschijnen. Het draagt namelijk bij aan de creativiteit."

Ubisoft staat volgens Guillemot te trappelen om met een nieuwe generatie consoles aan de slag te gaan. Zo zou het bedrijf met verschillende nieuwe franchises op de proppen willen komen. "Het is voor ons immers veel minder riskant om een nieuwe franchise aan het begin van een nieuwe generatie te introduceren."

Call of Duty en Assassin's Creed

"Onze klanten staan erg open voor nieuwe ervaringen. Bij de start van een nieuwe generatie stellen ze zich opnieuw open, en ze kiezen dan simpelweg voor datgene wat het beste is. Aan het eind van een generatie willen ze ook nieuwe games, maar deze zullen ze niet zo snel kopen. Ze weten dat hun vrienden Call of Duty of Assassin's Creed spelen, dus dan zullen ze daar eerder voor kiezen", aldus Guillemot.

Wanneer Ubisoft zijn tanden in de nieuwe consoles van Microsoft en Sony kan zetten is nog niet bekend. Geruchten gaan dat beide partijen hun nieuwe spelmachine in 2013 zullen onthullen. Nintendo zal zijn nieuwe Wii U-console wel op korte termijn lanceren. Dit apparaat zal eind dit jaar in de winkels liggen.

0 Reactie(s) op: Ubisoft: 'Nieuwe consoles laten te lang op zich wachten'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.