Ubisoft tegen pc-gamers: 'Gebruik controller voor Assassin's Creed III'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 28 maart 2012 16:20

Apps & Software

Uitgever en ontwikkelaar Ubisoft raadt pc-gamers aan om Assassin's Creed III niet met een muis en toetsenbord te spelen. "Wij gaan niet extra investeren in een besturing zonder controller", aldus creative director Alex Hutchinson.

In een interview met website Gamespy legt Hutchinson uit dat het Ubisoft-ontwikkelteam momenteel de nadruk legt op een besturing met een gamecontroller, zoals op de thuisconsoles. "We zullen daarnaast zeker ook de pc als platform ondersteunen", vertelt de spellenmaker.

"We houden namelijk van de pc, maar dan wordt het wel een pc met een controller. Ik zie het niet gebeuren dat we gaan investeren in een perfecte besturing met muis en toetsenbord. Als je Assassin's Creed III op de pc wilt spelen zal je een controller moeten hebben."

Petitie

Enkele volharde pc-gamers hebben na de uitspraken van Hutchinson een online petitie opgesteld waarin de ontwikkelaar wordt opgeroepen alsnog een besturing met muis en toetsenbord mogelijk te maken. Volgens Ubisoft zal Assassin's Creed III best met een muis en toetsenbord gespeeld kunnen worden, maar zal de game geoptimaliseerd zijn voor een controller.

0 Reactie(s) op: Ubisoft tegen pc-gamers: 'Gebruik controller voor Assassin's Creed III'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.