Uitdagende tangrampuzzels

Door: | 02 september 2011 13:09

Apps & Software

Deze game verscheen in 2009 voor de iPhone, maar kreeg recent een update. Is het puzzelspel, waarin je een aantal tangrampuzzels op moet lossen, twee jaar na dato nog steeds interessant?

Het doel in Cross Fingers is om puzzelstukjes zo te schuiven dat ze het figuur op de achtergrond helemaal kunnen opvullen. Het is na een update mogelijk om het spel op een iPad of iPhone 4 te spelen. Daarnaast zijn er nu Game Center- geïntegreerde leaderboards en 270 nieuwe levels (waarvan sommigen in het spel zelf aangeschaft moeten worden), wat het totaal brengt op 390 bespeelbare levels.

Gekruiste vingers

De game komt aan zijn naam doordat het gebruik maakt van multi

touch, waardoor je dus met meerdere vingers tegelijk over het beeld kunt bewegen. Een onderdeel van de uitdaging is dan ook om met de ene vinger automatisch verschuivende blokken tegen te houden en met een tweede vinger andere blokken te bewegen om het figuur compleet te maken.

Kortom

De verfrissende manier waarop je omgaat met het touch screen is één van de grootste charmes van Cross Fingers. Er zijn vele levels om door te spelen en de grote charme achter het spel is om puzzels op te lossen door met meerdere vingers tegelijk over het beeld te bewegen. Het spel biedt uitdagende tangrampuzzels, waarvoor je beroep moet doen op creativiteit en refl ex om tot oplossingen te komen. Van de beginlevels tot de bijzonder moeilijke latere levels,iedere puzzelfan zal zich met Cross Fingers kunnen vermaken.