Uitdaging met weinig nieuws aan de horizon

Door: robin-smit | 26 januari 2013 15:09

Review

De afgelopen jaren hebben we veel innovatieve platform games langs zien komen voor de iPhone en iPad. Velen van ons hebben hoogstwaarschijnlijk warme herinneringen aan games als Angry Birds, Tiny Wings en Cut the Rope. Dit keer is het weer de beurt aan een nieuwe platform game, namelijk Swing King.

In Swing King speel je met Swing, de koning van een fantasierijke wereld die is ontdaan van zijn sterren door een kwaadaardig wezen. Wellicht doet dit plot je denken aan het verhaal over een loodgieter in een rode tuinbroek, maar we kunnen je verzekeren dat Swing King hier niets mee te maken heeft.

Om de sterren terug te krijgen is het jouw taak om Met Swing door veel verschillende levels te slingeren en hierin zo veel mogelijk sterren te verzamelen. Dit slingeren doe je door jezelf te katapulteren naar verschillende aanknopingspunten in de levels. In het begin lijkt dit eenvoudig, maar naarmate je verder komt zullen onder andere bewegende objecten opduiken het je behoorlijk moeilijk maken.

De gameplay van Swing King doet erg denken aan een combinatie van Angry Birds en Cut the Rope. Helaas voelt de game hierdoor nogal ongeïnspireerd aan. Zo kregen wij het gevoel dat we met iets bezig waren dat we eerder hadden gedaan. Dit neemt niet weg dat Swing King voor gebruikers die niet bekend zijn met de eerder genoemde games een vermakende en uitdagende game kan zijn.

Kortom

Swing King is een platform game die het beste kan worden gezien als een combinatie tussen Angry Birds en Cut the Rope. De game is vermakelijk en uitdagend, maar voelt helaas wel een beetje aan als meer van hetzelfde. Mocht je nog niet bekend zijn met de eerder genoemde games of er gewoonweg niet genoeg van krijgen, dan is Swing King zeker aan te raden.

0 Reactie(s) op: Uitdaging met weinig nieuws aan de horizon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.