Uiterlijk aanpassen in nieuwe Gmail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 08 december 2011 16:13

Apps & Software

Google is langzaam maar zeker een nieuw uiterlijk aan het uitrollen voor Gmail. Een flinke verandering, maar als Gmail-gebruiker zult u eraan moeten wennen, want binnenkort wordt de lay-out voor iedereen definitief. Toch hebt u enigszins invloed op hoe Gmail er voor u uitziet.

In de nieuwe lay-out heeft Google het een en ander getracht te minimaliseren door bepaalde opties te bundelen onder één knop. Ondertussen heeft men ook getracht de site meer lucht te geven door tussen werkbalken, opties en zelfs afzonderlijke mailberichten wat meer witruimte te plaatsen. Dat geeft inderdaad meer lucht, maar het is ook wel ontzettend wennen. Gelukkig is dit het deel dat u kunt aanpassen. Rechtsboven ziet u een pictogram met een tandwiel. Klikt u hierop, dan kunt u kiezen voor Heel ruim, Ruim en Compact, waarbij de laatste optie nog het meest lijkt op Gmail oude stijl. U kunt eenvoudig tussen deze weergaven schakelen en zo ontdekken wat voor u het meest prettig werkt.

U kunt eenvoudig schakelen tussen de Zeer ruime, Ruime en Compacte weergave.

De tweede manier waarop u het uiterlijk kunt aanpassen is via thema's. Nu is dat op zich niet nieuw, maar Google heeft een aantal thema's verwijderd en een flink aantal nieuwe toegevoegd. U vindt deze door te klikken op het pictogram met het tandwiel en vervolgens op Thema's. Door op een thema te klikken activeert u dit thema. Door te klikken op het thema Licht, keert u terug naar het standaardthema van Gmail. Rechtsonder bij ieder thema, ziet u bepaalde eigenschappen. Een donker hoekje betekent dat het een donker kleurschema is, een wit hoekje een licht kleurschema. Ook ziet u bepaalde pictogrammen die aangeven of het thema verandert aan de hand van uw locatie, het weer of de dag van de week (de thema's met zo'n hoekje zijn dus dynamisch).

Google heeft een aantal nieuwe thema's toegevoegd. Een aantal veranderen aan de hand van bepaalde gegevens.

0 Reactie(s) op: Uiterlijk aanpassen in nieuwe Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.