Uitslag prijsvraag World Backup Day

Door: redactie-computertotaal | 05 april 2012 11:22

Apps & Software

Op Computertotaal.nl hadden we ter gelegenheid van World Backup Day in samenwerking met Western Digital een prijsvraag waarin een externe harde schijf te winnen was, namelijk de Western Digital My Passport van 1 terabyte. Uiteraard willen we u het goede antwoord niet onthouden.

Onze vraag was:

Waarom is RAID1 waarbij gegevens automatisch op twee harde schijven op een computer of NAS worden opgeslagen geen back-up?

Het antwoord op deze vraag vindt u hieronder. Uiteraard hebben we antwoorden in de geest van ons antwoord goed gerekend.

Een RAID1-configuratie spiegelt de inhoud van een harde schijf op een tweede schijf. Bij een defecte schijf raakt u hierdoor niet meteen bestanden kwijt en kunt u doorwerken met behulp van de gespiegelde schijf. Net als synchroniseren is dit echter geen back-uppen. Zo biedt het bijvoorbeeld geen bescherming tegen overschreven, geïnfecteerde of verwijderde bestanden door eigen fouten of door bijvoorbeeld virussen.

Zorg dus ook bij RAID1 altijd voor back-ups, bijvoorbeeld door op de data op de pc of NAS naar een externe harde schijf te kopiëren. Uiteraard is het het veiligste om deze back-up op een andere locatie te bewaren dan waar de pc staat, zodat uw data bijvoorbeeld beschermd is tegen brand. U kunt natuurlijk wel een back-up van een pc maken op een NAS met een RAID1-configuratie. De NAS is immers een ander apparaat dan de pc.

Om de privacy van de prijswinnaar te beschermen, maken wij deze hier niet met naam bekend. De gelukkige winnaar, die volledig willekeurig is gekozen uit de juiste inzendingen, wordt hiervan per e-mail op de hoogte gesteld.

0 Reactie(s) op: Uitslag prijsvraag World Backup Day

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.