UltraExplorer 2.0.3.1

Door: dirk-schoofs | 04 februari 2010 16:47

Review

Al sinds Windows 95 draait Windows Verkenner mee als de standaard bestandsbeheerder. Wie echter eenmaal zijn draai heeft gevonden in UltraExplorer houdt Windows Verkenner voor gezien. Het is even wennen, maar dit digitaal vernuft laat zich verregaand aanpassen aan de smaak van de gebruiker en diens dagelijkse manier van werken.

Op het eerste gezicht ziet UltraExplorer er uit als een Verkenner voor gevorderden. Toch zouden we het beter een ‘geavanceerde Verkenner’ kunnen noemen. Het programma doet exact hetzelfde als de bestandsbeheerder in Windows met dat verschil dat UltraExplorer veel meer mogelijkheden heeft. Om te beginnen vallen de tabbladen op waarmee u greep krijgt op verschillende locaties in het systeem. Dankzij deze tabs kunt u (bijvoorbeeld) binnen hetzelfde venster met tabblad A foto’s selecteren op een cd-rom terwijl u in tabblad B naar audiobestanden graaft op uw lokaal netwerk en in tabblad C uw favoriete filmpjes bij de hand hebt.

UltraExplorer werkt met handige tabbladen.

Deze tool laat zich volledig instellen op uw persoonlijke manier van werken. U kiest zelf welke van de achttien taakbalken en negen vensters u in beeld wilt houden. Er zijn zelfs een hoop skins om het uiterlijk vorm te geven. Kortom, het programma ziet er zo complex of eenvoudig uit als u zelf wilt.

UltraExplorer werkt met ‘breadcrumbs’, een horizontale rij met links waar u kunt volgen via welke weg u op een bepaalde plaats bent beland. Door deze broodkruimeltechniek kunt u gemakkelijker terugkeren naar bovenliggende mappen. Erg handig ook is de Drop Stack, een venster waarin u tijdelijk bestanden sleept (zonder dat ze echt verplaatst worden) om ze achteraf snel bij de hand te hebben. Dual View doet ons dan weer denken op de manier hoe de meeste ftp-programma’s de overdracht van bestanden visualiseren. Daarnaast ondersteunt UltraExplorer de plug-ins van Total Commander, een ander alternatief voor Windows Verkenner. Computergebruikers van de oude school kunnen bovendien hun hartje ophalen in het venster voor Command Line-instructies. UltraExplorer heeft vensters voor recent bekeken mappen, recente bestanden en favoriete mappen. Dit is niet zomaar een vervanger van Verkenner, het programma bevat zoveel beheersfuncties dat u iedere dag een nieuwe ontdekt.

Dual View is handig om bestanden te kopiëren.

Er is ook een versie voor usb-stick.

UltraExplorer 2.0.3.1

Freeware

Taal Engels

Medium 3,1 MB

OS Windows 9x/Me/2000/XP/Vista

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Bijzonder veelzijdig

Verregaand te personaliseren

Minpunten

Niet intuïtief

0 Reactie(s) op: UltraExplorer 2.0.3.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.