Umano: Luisteren naar de nieuwste artikelen

Door: Robin Smit | 28 september 2013 16:32

Apps & Software

Er zijn momenten waarop het gewoon even niet handig is om het nieuws te lezen op het scherm van een smartphone. Zo kan je bijvoorbeeld te voet of in de auto beter je ogen op de weg houden, in plaats van op je scherm. Met Umano heb je dit scherm gelukkig niet meer nodig.

None

Prijs: Gratis (Optioneel abonnement € 3,59 per maand)

Beschikbaar voor: Android & iPhone

Getest op: iPhone

Download Umano in de App Store of in de Google Play Store

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Car Mode
  • Handig voor onderweg
  • Veel content
  • Minpunten
  • Optioneel abonnement duur

Umano is een app waarin je artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen kan beluisteren in plaats van ze te lezen. Anders dan bij vergelijkbare diensten, worden de artikelen bij Umano ingesproken door echte mensen. Dit betekent dus dat je niet naar een blikkerige robotstem zit te luisteren, maar ontspannen een duidelijk verhaal met intonatie hoort. In de app worden artikelen van veel verschillende websites ingesproken, die elk ingedeeld zijn in categorieën. Zo heb ik geluisterd naar artikelen van Engelstalige tegenhangers van Computer!Totaal, zoals Wired en AllThingsD.

Net als de artikelen van Wired en AllThingsD, zijn alle ingesproken items bij Umano Engelstalig. Vind je dit geen probleem, dan bewijst de app zich in de praktijk als een erg fijne manier om op de meest vreemde momenten informatie tot je te nemen. Zelf heb ik bijvoorbeeld ervaren dat Umano een volledig nieuwe invullig aan de file kan geven. Dit wordt nog eens versterkt met een erg handige Car Mode. Deze optimaliseert de interface van Umano voor gebruik in de auto. Wel nadelig hierbij is dat het alleen tegen betaling mogelijk is om items vooraf te downloaden. Hiermee bespaar je mogelijk veel kosten op data, maar het bijbehorende abonnement is relatief duur.

Conclusie

Umano is een app waarin veel verschillende artikelen van grote websites zijn te vinden als ingesproken items. Dit maakt van de dienst een ideale partner voor mensen die veel onderweg zijn, maar toch graag de nodige informatie tot zich nemen tijdens de reis. Helaas is een abonnement op de dienst waarmee het onder andere mogelijk wordt om items te downloaden, relatief duur.

0 Reactie(s) op: Umano: Luisteren naar de nieuwste artikelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.