Unclouded - Al je clouddiensten op een hoop

Door: florence-ion | 10 april 2015 10:19

Apps & Software

Net als de rommel in een kast, kan de opslag van data in de cloud snel uit de hand lopen. Vooral als je meer dan één clouddienst gebruikt. Je hebt Dropbox, Google Drive, Box, OneDrive, dat zijn al vier verschillende accounts die je moet bijhouden. En er zijn er nog veel meer.

None

Unclouded

Prijs:

Gratis

(met in-app aankopen)

OS:

Android

Ondersteunde clouddiensten:

Dropbox

Google Drive

OneDrive

Box

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Offline functie
 • Al je clouddiensten bij elkaar

Elk heeft zijn eigen accountgegevens en archief met bestanden en mappen waar je doorheen moet waden. Maar nu is er Unclouded voor Android. Deze gratis app propt al deze clouddiensten ineen, zodat je slechts één app hoeft te gebruiken om al je content te benaderen. Lees ook: Welke clouddienst past bij jou?

Hamburgermenu

Unclouded biedt ook tools om duplicaten te verwijderen en bestanden te bewerken, hoewel ze extern in een andere app geopend worden. Je kunt de app ook offline gebruiken, wat handig is wanneer je in het vliegtuig zit of in het buitenland bent.

Elke clouddienst zit afgezonderd op zijn eigen tabblad in een uittrekbaar 'hamburgermenu'. Je kunt niet meer dan één cloud-account tegelijk benaderen, maar je kunt eenvoudig tussen de accounts switchen zonder dat je verschillende applicaties hoeft te openen en af te sluiten. Unclouded biedt ook een overzicht van elk account, zodat je eenvoudig bij kunt houden hoeveel ruimte je over hebt en hoeveel bestanden er op elke cloud-account staan.

Het zogenaamde hamburgermenu laat je makkelijk navigeren tussen je clouddiensten.

Betalen voor functies

De basisdownload is gratis, maar je zal een paar dollar moeten betalen om dingen te doen als de app beveiligen met een wachtwoord, een ander thema gebruiken of meer dan twee cloud-accounts benaderen. Je kunt 99 dollarcent betalen voor elke individuele premiumfunctie, $2,49 voor alle drie premiumfuncties tegelijk, of $3,49 voor alle drie en altijd gratis updates.

Het is raar dat de ontwikkelaars van Unclouded besloten hebben om zoveel betalingsniveaus aan te bieden, maar als je de app alleen gebruikt om tussen Dropbox en Google Drive te switchen, is de gratis versie prima. Ik vond de app handig, en als je meer dan twee cloud-accounts hebt die je regelmatig gebruikt is het de moeite waard om voor de hele suite van functies te betalen.

De basisversie van Unclouded is gratis te downloaden in Google Play.

1 Reactie(s) op: Unclouded - Al je clouddiensten op een hoop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 april 2015 15:24 darknessblade
  de titel is ronduit fout. als je zelf een cloud-database opzet heeft de app HIER GEEN ONDERSTEUNING VOOR
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.