Unzbin 2.6.7

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 augustus 2010 12:12

Apps & Software

In de nieuwsgroepen zijn ontzettend veel films en muziek te vinden. Om het materiaal te downloaden, hebt u speciale software nodig die verbinding maakt met een nieuwsserver. Het programma Unzbin vervult deze taak moeiteloos, waardoor u mediabestanden direct op uw pc afspeelt.

Als u graag uit de nieuwsgroepen downloadt en u stelt hieraan geen geavanceerde eisen, dan is Unzbin zonder twijfel iets voor u. Het programma bevat namelijk geen toeters en bellen die u toch niet gebruikt, maar haalt wel zo snel mogelijk de gewenste bestanden voor u binnen. Dankzij de eenvoud van de software zijn de ontwikkelaars in staat gebleken om een krachtige usenettool te ontwikkelen, die tegelijkertijd weinig ruimte inneemt op uw harde schijf. De installer-versie is nog niet eens 400 KB. Ter vergelijking: het downloadbestand van de bekende concurrent SABnzbd omvat ruim 6 MB.

Configuratie

Voordat u begint met downloaden, is het eerst noodzakelijk om de gegevens van uw nieuwsserver in te vullen. U navigeert hiervoor naar Options / Settings en klikt op de knop Add. Achter Hostname vult u het juiste serveradres in. Bij nagenoeg alle aanbieders van nieuwsservers is het een vereiste om een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Handig is de functie om via een SSL-versleutelde verbinding te downloaden, zodat uw internetprovider niet ziet wat voor bestanden u binnenhaalt. Indien u deze optie activeert, dan wordt het poortnummer meteen gewijzigd van 119 naar 563. Verder vult u in dit dialoogvenster het optimale aantal connecties in. Overigens is het in Unzbin mogelijk om meerdere nieuwsservers toe te voegen. Dat is bijvoorbeeld nuttig als u verschillende diensten gebruikt met een downloadlimiet. Het is raadzaam om in het menuonderdeel Settings aan te geven op welke locatie van de harde schijf u de gedownloade en tijdelijke bestanden wilt bewaren. Daarnaast selecteert u een map waarin u de nzb-bestanden opslaat, zodat downloads automatisch worden gestart. U regelt dat op tabblad Directories.

U vult in dit dialoogvenster de gegevens van uw nieuwsserver in.

Downloaden

Wanneer alles op een goede manier is geconfigureerd, dan laat u het programma eenvoudig zware downloadwerkzaamheden verrichten. U hoeft slechts een nzb-bestand te plaatsen in de goede map, waarna het downloadproces vanzelf begint. Een dergelijk indexbestand van bijvoorbeeld een film of muziekalbum, creëert u gemakkelijk op http://www.binsearch.info. U ziet bovenaan in Unzbin met welke snelheid de data worden opgeslurpt. De software pakt de bestanden op eigen houtje uit naar een afspeelbaar mediaformaat. Mochten er gegevens beschadigd zijn of ontbreken, dan downloadt de tool uit zichzelf voldoende herstelbestanden (mits deze in de nieuwsgroepen aanwezig zijn). Als u op bepaalde uren of dagen niet wilt downloaden, dan geeft u dat aan in een weekplanning. Verder is er een optie aanwezig om via rss-feeds automatisch materiaal binnen te halen op basis van trefwoorden. Op die manier downloadt u gemakkelijk nieuwe afleveringen van series zonder dat u er naar hoeft om te kijken! Unzbin is ook beschikbaar in een draagbare variant van slechts 134 KB om te gebruiken op een usb-stick of externe harde schijf. In deze versie ontbreken echter uitpak- en herstelopties.

De vormgeving van het programma is niet erg sprankelend.

Voor eenvoudig gebruik is Unzbin een prima alternatief voor bekende programma’s, zoals GrabIt, NewsLeecher en SABnzbd. De freeware is namelijk erg compact en legt weinig beslag op de systeembronnen. Als u gebruik wilt maken van meer mogelijkheden, dan blijft SABnzbd de beste kandidaat. Hiermee beheert u onder andere uw downloads op afstand via een webserver en u zet de Nederlandstalige interface gemakkelijk naar uw hand.

Geef aan op welk tijdstippen Unzbin downloadtaken moet verrichten.

Unzbin 2.6.7

Freeware

Taal Engels

Download 397 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Unzbin

Oordeel 8/10

Pluspunten

Lichtgewicht usenetprogramma

Eenvoudig te gebruiken

Draagbare versie

Ondersteuning rss-feeds

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Saaie vormgeving

Veiligheid

Let op: 3 van 42 virusscanners zien iets verdachts in het installatiebestand van Unzbin. Maar gezien het lage aantal en het feit dat twee van de drie alarm slaan op basis van een heuristische analyse, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Unzbin 2.6.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.