Update Windows 8.1 gelekt en beschikbaar

Door: rene-schoemaker | 07 maart 2014 10:21

Apps & Software

De durfallen onder ons kunnen nu al de nieuwe update van Windows 8.1 uitproberen. Microsoft heeft - schijnbaar onbedoeld - de update voortijdig laten lekken.

De eigen servers van Microsoft bieden nu al de gelegenheid om Windows 8.1 Update 1 te downloaden. De update is wel RTM maar zou pas volgende maand beschikbaar komen voor consumenten. Het gaat om zes bestanden die binnen te halen zijn, maar er is wel wat handwerk voor nodig om een en ander aan de praat te krijgen.

Fotobron: The Register

Update was via Windows Update beschikbaar

In eerste instantie was de update zelfs beschikbaar via Windows Update, maar dat pad lijkt nu geblokkeerd door de softwaremaker meldt The Register. Maar diverse mensen hebben de update al kunnen binnenhalen en zelf online gezet. Er zijn bestanden beschikbaar voor x86-32, x86-64 en ook voor de ARM-versie van Windows 8.1.

Ook is het van belang dat de bestanden in de juiste volgorde worden geinstalleerd, en The Register komt met deze link waarin die volgorde is aangehouden. Microsoft wilde niet meer zeggen tegen The Register dan dat het ernaar uitkijkt verdere details over de komende update binnenkort met het publiek te delen.

3 Reactie(s) op: Update Windows 8.1 gelekt en beschikbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 7 maart 2014 11:33 Oscar
  Oja, hou wel rekening met je (persoonlijke) agenda, neem wel effe te tijd om die Windows 8.1 update bestanden goed te downloaden, en te installeren, wanneer je van plan bent, daaraan te beginnen. Denk niet van, dat doe ik wel effe vlug. Het gaat om een grote update, trek er maar gerust minstens een uur vooruit, je kan beter wat tijd over hebben, dan in een krappe tijdnood komen te zitten, omdat een handeling van welke aard dan ook, toch wat meer tijd bleek te nemen dan waarop was gerekend. En haastig werken vergroot de kans op het maken van fouten, door vergeten handelingen, welke in de haast niet, of pas veel te laat worden opgemerkt…….Zou zeggen installeer die update…..maar weet wat je doet, want haastige spoed (tijdnood) is bij dergelijke klussen nooit goed….oja, zorg voor een stabiele draadloze verbinding, tijdens de download, als je een draadloze router gebruikt. Want een onvolledige download, als gevolg van een (niet opgemerkte) storing in de draadloze verbinding, kan ook foutmeldingen veroorzaken. Of gebruik voor die éne gelegenheid effe de ouderwetse kabel. Het is maar een idee, suggestie….
  suc6.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 maart 2014 16:57 Anoniem
  Waarom beschrijven jullie niet eerst welke problemen er eigenlijk opgelost (moeten) worden d.m.v. deze update?
  Ik verwacht dit eigenlijk wel van een Computerblad.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 maart 2014 11:16 Anoniem
  Als je niet van gisteren of eerder bent, dan wacht je gewoon een maand..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.