Update voor Windows 8.1 vroegtijdig uitgelekt

Door: chris-koenis | 03 februari 2014 08:56

Apps & Software

De eerste update voor Windows 8.1 is een maand te vroeg uitgelekt. Update 1 is al op meerdere filesharingsites verschenen.

Microsofts eerste grote update voor Windows 8.1 staat waarschijnlijk officieel pas gepland voor maart. De software is echter nu al verkrijgbaar op verschillende filesharingsites, zo meldt The Verge. Journalisten van dat techblog hebben 'Update 1' alvast geïnstalleerd en beschrijven hun ervaringen. De meeste opvallende wijziging noemen zijn een nieuwe titlebar voor Microsofts Metro UI-apps.

Daarbij zijn apps met de muis (of gewoon touch) af te sluiten, te minimaliseren en te rangschikken. Ook kunnen apps voortaan rechtstreeks vanuit de Windows Store worden vastgepind op de taskbar. De title bar maakt het snel navigeren tussen applicaties een stuk gebruiksvriendelijker voor muisgebruikers, aldus The Verge.

Sneller afsluiten en herstarten

De geruchten dat Microsoft in Update 1 opties voor afsluiten of herstarten van computers direct vanaf het startscherm beschikbaar maakt kloppen eveneens. Er staat rechtsboven op het startscherm een speciale afsluitknop naast een nieuwe zoekknop. Bij gebruikers zonder touchscreen start het OS voortaan standaard naar de Windows-desktopomgeving. Wel ontbreekt in de gelekte update nog altijd optie om tijd en datum op het startscherm te plaatsen.

Verder zijn er geen echte grote aanpassingen gevonden in de gelekte versie van Update 1, die zo'n drie weken geleden is gecompileerd op 14 januari. De verwachting is dat Microsoft de officiële versie van de update rond 11 maart zal uitbrengen, in de aanloop naar zijn eigen ontwikkelaarsconferentie Build begin april.

Bron: Webwereld.nl

5 Reactie(s) op: Update voor Windows 8.1 vroegtijdig uitgelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 februari 2014 13:43 Oscar
  Degene die de software toch willen downloaden, en installeren, om er vervolgens mee te gaan werken, moeten, er dan niet vreemd van opkijken wanneer er, als een 'duiveltje uit een doosje' foutmeldingen te voorschijn komen. Want dat is toch wel het risico, dat je dan neemt, wanneer je software gaat installeren, waar nog aan wordt gesleuteld, dat nog niet eens de betá status heeft. Die journalisten van 'Techblog' hebben de software dan wel uitgetest, Maar die hebben wel een team, of de deskundigheid achter zich, zodat ze weten wat ze doen, vooral beginnende/ of minder ervaren computeraars zouden die journalisten van "Techblog", beter niet na moeten doen. Door die uitgelekte update (die misschien nog niet helemaal af en getest is.) toch te gaan gebruiken. Denk ik…… weet waar je aan begint…….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 februari 2014 18:24 Anoniem
  Ik vind dat zeer komisch. Voorlopig lukt het mij niet op mijn nieuwe pc, Lenovo G700 met Windows 8 voorgeinstalleerd, te upgraden naar Windows 8.1. Of het downloaden/installeren gaat niet goed, of Windows 8.1 installeerd, in zoverre zonder melding om e.e.a. te accepteren, wat ook niet gaat, immers, het eindresultaat is dan een zwart scherm. De site van Windows help op afstand staat bol van de problemen met Windows 8.1.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 februari 2014 09:19 Anoniem
  @Gast:
  Ik had hetzelfde probleem met mijn Lenovo Z710. Een clean install van Windows 8.1 werkte echter wel.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 februari 2014 09:27 Anoniem
  Window,s 8 naar 8.1 Pro geen problemen gehad echter omdat er toch wat dingen slechter zijn te vinden vandaag weer fijn over op Win 7 .
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 februari 2014 15:32 Anoniem
  Dit is raar, Microsoft stelde de upgrade zelf voor via de app store van win8.0
  de eerste upgrade had te kampen met de hasp driver, maar dat is ondertussen van de baan

  Marc
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.