Upgraden naar Windows 8.1, zo doe je dat

Door: Elmar Rekers Elmar | 18 oktober 2013 12:10

Apps & Software

Microsoft heeft donderdag Windows 8.1 als update vrijgegeven voor bestaande Windows 8-gebruikers. Maar hoe download je deze grote update eigenlijk? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Upgrade vanaf Windows 8

Microsoft gebruikt de Windows Store voor het uitrollen van zijn nieuwe besturingssysteem. Gebruik je al Windows 8 dan ben je ongetwijfeld bekend met deze online winkel voor apps en software. Zorg er wel voor dat je minimaal 3 GB aan vrije schijfruimte hebt, anders kan het nieuwe OS niet geïnstalleerd worden.

Let op: Hoewel de update vermoedelijk zonder problemen zal installeren en al je instellingen, bestanden en software ongewijzigd blijven, is het altijd verstandig even een back-up te maken. Daarnaast is het aan te raden om te controleren of alle drivers up-to-date zijn.

Het downloaden van Windows 8.1 is voor huidige Windows 8-gebruikers zeer eenvoudig. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Microsoft-account en open vervolgens de Windows Store. Wanneer je in de digitale winkel terechtkomt, zal je direct op het startscherm een grote Windows 8.1-tegel zien. Klik hierop, en bevestig dat het bestand gedownload mag worden. Als de update volledig binnen is, zal er een melding verschijnen dat de pc enkele malen opnieuw gaat opstarten. Je hoeft nu enkel nog even geduld te hebben, en dan kan je aan de slag met het nieuwe Windows 8.1.

Zie je de tegel niet staan? Vermoedelijk heb je de meest recente updates voor Windows 8 dan nog niet geïnstalleerd. Ga daarvoor dus even naar Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Windows Update. Hier kan je de opdracht geven naar nieuwe updates te zoeken en deze te installeren. Gedaan? Mooi, dan kan je terugkeren naar de Store en Windows 8.1 downloaden.

Upgraden vanaf Windows 7

Heb je Windows 8 links laten liggen, maar wil je nu toch aan de slag met Windows 8.1? Dan kan je jouw systeem upgraden via de Upgrade Assistent van Microsoft. Gratis is het besturingssysteem dan echter niet. De Pro-versie van Windows 8.1 kan worden aangeschaft voor 280 euro. Voor de normale versie van Windows 8 zal 120 euro moeten worden neergeteld. Uiteraard is Windows 8.1 ook in de winkel te koop, mocht je liever een fysiek doosje in huis haalt.

Benieuwd wat Windows 8.1 voor je gaat betekenen? Lees hier het laatste nieuws en de handigste how to's met betrekking tot het besturingssysteem.