Url's fixen in Firefox met URL Fixer

Door: Martin Gijzemijter | 18 april 2014 11:07

How To

Een verkeerd getypte url kan soms leiden tot een heel ander soort website dan je in gedachten had. En dat kan heel vervelend zijn. Met URL Fixer hoeft dat niet meer.

URL Fixer downloaden

URL Fixer is een add-on voor Firefox die je in principe kunt vergelijken met de spellingscorrectie van Word. Op basis van een database met veelgebruikte url's detecteert deze add-on wanneer je een url typt die niet klopt. Vervolgens krijg je een suggestie voor het juiste adres, die je vervolgens dient te bevestigen.

Dat bevestigen hoeft maar één keer, daarna zal URL Fixer de url voortaan automatisch voor je corrigeren en dat voorkomt vervelende url-ongelukjes. Je downloadt URL Fixer via de add-on pagina van Mozilla. De add-on is gratis en je hoeft de browser er niet voor te herstarten.

URL Fixer is een gratis add-on, waarvoor je de browser niet hoeft te herstarten.

URL Fixer gebruiken

Zodra je de add-on hebt geïnstalleerd, brengt Firefox je naar een pagina waarin je kunt aangeven of de informatie die jij verwerkt, teruggestuurd mag worden naar de makers. De reden dat men dat wil, is omdat de fouten die jij maakt, kunnen bijdragen aan de lange database met gecorrigeerde url's. Om URL Fixer vervolgens te gebruiken, dien je gewoon te surfen op internet zoals je dat altijd al gewend was.

Het mooie van deze extensie is dat hij onzichtbaar is, totdat hij nodig is. Typ je bijvoorbeeld Google.con in, dan kom je op een pagina terecht die vraagt of dit een tikfout was, en of Google.com het juiste adres was. Wanneer je dit bevestigt, zal URL Fixer dit voortaan automatisch voor je doen. Het is maar een kleine eenvoudige add-on, maar wel eentje die je een flinke bak ellende kan besparen.

Maak je een typfout in een urlL? Dan zal URL Fixer deze voor je herstellen.

0 Reactie(s) op: Url's fixen in Firefox met URL Fixer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.