USB Oblivion - Wis al je usb-sporen

Door: Martin Gijzemijter | 20 juni 2017 07:08

Review

Dat je je op internet allerlei sporen achterlaat wanneer je je browser gebruikt, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wat je misschien niet wist, is dat Windows je zelfs precies kan vertellen welke usb-apparaten er allemaal aangesloten zijn geweest op je computer! Die sporen kun je laten verdwijnen, bijvoorbeeld met USB Oblivion.

USB Oblivion

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
XP/Vista/7/8/10
Website
www.cherubicsoft.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Standaard in testmodus
  • One-click-interface
  • Registerbestand back-up
  • Minpunten
  • Back-up niet terugzetten via tool

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je de behoefte zou hebben om je usb-sporen uit te wissen. Dat kan natuurlijk allerlei redenen hebben, van op je werk verbergen dat je een privé-usb-stick hebt aangesloten (foei) tot aan simpelweg het feit dat het niemand (op een andere pc dan je eigen pc) iets aangaat wat jij op die computer hebt gedaan. Met het blote oog is het overigens lastig om dit soort informatie uit het register van Windows te halen, maar met de juiste software (zoals USBDeview) is dat een fluitje van een cent. Gelukkig is het verwijderen van die informatie dat ook.

In eerste instantie draai je USB Oblivion in testmodus.

USB Oblivion

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een klein programma te downloaden, genaamd USB Oblivion. Het goede nieuws is dat je de software niet eens hoeft te installeren, je kunt het dus bij je dragen op – hoe ironisch – een usb-stick. Al is het wel belangrijk dat je de software naar de computer kopieert waarop je het wilt gebruiken. Anders wordt de usb-stick waarop het programma draait, alsnog geregistreerd zodra je deze stick uit Windows verwijdert. Dubbelklik op het 32- of 64bit-exe-bestand om te beginnen.

Usb-geschiedenis wissen

De interface die je te zien krijgt is heerlijk minimalistisch. Sterker nog, er is eigenlijk maar één knop waarop je hoeft te drukken en dat is Clean. Je kunt hier zonder enige aarzeling op klikken, want het programma werkt standaard in testmodus, zodat je kunt zien welke informatie er wordt gevonden en verwijderd. Ben je vervolgens klaar voor het echte werk, vink dan Do real clean aan, en klik nogmaals op Clean. In principe heb je overigens niets te vrezen, er wordt geen cruciale informatie verwijderd. Voor de zekerheid maakt de software wel een reservekopie van het registerbestand aan, die je later kunt terugzetten via het register, helaas niet via USB Oblivion.

Na de eerste run is er weinig meer te ‘cleanen’.

Conclusie

USB Oblivion doet precies wat het belooft: het verwijdert de lijst met in het verleden aangesloten usb-apparaten. Voor de zekerheid wordt een reservekopie van het register gemaakt.

0 Reactie(s) op: USB Oblivion - Wis al je usb-sporen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.