USB-restricties inschakelen in iOS

Door: Martin Gijzemijter | 12 september 2018 07:02

Apps & Software

Wanneer je je iPhone aan een computer hangt, dan krijg je direct de vraag of je het toestel vertrouwt, oftewel, toegang wilt geven tot je foto’s, video’s enzovoort. Het kan natuurlijk zijn dat je die toestemming tijdelijk wilt geven, maar wat als je dat maar voor even wilt doen? Vanaf iOS 11.4.1 is daar een oplossing voor: USB-restricties.

Wanneer je USB-restricties inschakelt, verandert er eigenlijk weinig aan het proces zelf. Je kunt een computer nog steeds toegang geven tot het apparaat, maar wanneer de USB Restricted-modus is ingeschakeld, zal die toegang na een uur automatisch worden ingetrokken. Tenzij je op dat moment opnieuw inlogt op je iPhone, kun je op dat moment via de Lightning-poort alleen nog maar opladen, het is dan niet langer mogelijk om gegevens van het toestel te bekijken. Op die manier kun je met een gerust hart toestemming geven, zonder bang te zijn dat iemand daarna snel even je iPhone aan kan sluiten om gegevens te stelen of dingen te zien die niet voor hun ogen bestemd zijn.

USB-restricties inschakelen

Het inschakelen van de restricties is heel eenvoudig, maar je moet de optie wel even weten te vinden. Om deze modus in te schakelen navigeer je op je iPhone naar Instellingen en vervolgens naar Touch ID / Face ID en toegangscode, afhankelijk van welk type toestel je hebt. Onder de optie Beantwoord gemiste oproepen, zie je nu de optie USB-accessoires staan. De schakelaar bij deze optie is (als het goed is) uitgeschakeld. Wanneer je deze inschakelt, staat je iPhone in USB Restricted-modus, en zal alle toegang dus na een uur automatisch worden ingetrokken,.

USB-restricties

0 Reactie(s) op: USB-restricties inschakelen in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.