Usenet Collector 1.1.45

© PXimport

Usenet Collector 1.1.45

Geplaatst: 21 maart 2012 - 13:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Maikel Dijkhuizen

SpotGrit, Spotnet en SpotLite gebruiken allemaal dezelfde database. De makers van Usenet Collector durfden het aan om een eigen database op te zetten. Hopelijk opent het de deur naar een gevarieerder aanbod op usenet. Als u met het programma een leuke spot hebt gevonden, downloadt u hiervan eenvoudig een nzb-bestand met een externe zoekmachine.

Om uit handen van stichting BREIN te blijven, heeft Usenet Collector geen vaste downloadplaats. Het is dan ook even zoeken om een geschikte downloadlocatie van het programma te vinden. Hiervoor kunt u terecht op usenet. Daarnaast zijn er verschillende websites die het installatiebestand aanbieden. Het programma dient u uit te voeren als administrator. Gebeurt dat niet, dan krijgt u alleen een informatiescherm te zien. Zonder gegevens van een nieuwsserver kunt u deze freeware niet gebruiken. Usenet Collector maakt namelijk verbinding met usenet om databasegegevens op te halen.

Spots downloaden

Een pluspunt is dat de ontwikkelaars iedere stap netjes uitgeleggen, waardoor alles zeer begrijpelijk is. U stelt zelf de gewenste retentie in. Op die manier bewaart het programma spots die niet te oud zijn voor de gebruikte nieuwsserver. Via een SSL-verbinding lukt het ons helaas niet om databasegegevens op te halen. Met een onbeveiligde verbinding ging dat wel goed. Details van een spot zijn zichtbaar, nadat u op een titel dubbelklikt. Hier laten gebruikers eventueel ook een reactie achter. Usenet Collector biedt zelf geen downloadfunctie aan voor nzb-bestanden, maar gebruikt daarvoor externe zoekmachines. Vervolgens staat het u vrij om met een geschikt downloadprogramma de bestanden op te halen, bijvoorbeeld SABnzbd of GrabIt. Verder is er een uitgebreide zoekfunctie voorhanden en kunt u spots als favoriet waarderen. Ten slotte past u gemakkelijk filters aan.

© PXimport

U hebt toegang tot een nieuwsserver nodig om Usenet Collector te gebruiken.

Weinig spotters

Usenet Collector is op zich een aardig alternatief voor de bekende Spot-varianten. Het programma is namelijk erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast levert het in tegenstelling tot Spotnet geen vertraging op wanneer u door de rubrieken bladert. Helaas is de community (nog) niet uitgebreid genoeg om te spreken van een volwaardig alternatief. Er zijn simpelweg te weinig spotters. Bovendien ontbreekt er een eigen downloadfunctie om de concurrentie met SpotGrit en Spotnet aan te kunnen.

© PXimport

Jammer genoeg staan er in de database van Usenet Collector nog weinig spots.

© PXimport

Usenet Collector 1.1.45

Freeware

Taal Nederlandstalig

Download 1,73 MB

OS Windows XP/Vista/7

Maker Onbekend

Oordeel 6/10

Pluspunten

Erg gebruiksvriendelijk

Nederlandstalige uitleg

Minpunten

Weinig spotters

Geen vaste downloadlocatie

SSL werkt niet goed

Geen downloadfunctie

 

© PXimport

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten