Usenetprovider NSE stopt na overwinning Brein

Door: andreas-udo-de-haes | 07 november 2011 09:54

Apps & Software

Usenetprovider News Service Europe (NSE) heeft per direct de dienstverlening gestaakt. Ook een laatste noodgreep bij de rechter haalde niets uit.

"We zijn gedwongen om per direct onze activiteiten te staken", meldt News- Service.com (NSE) op zijn homepage. De beslissing komt nadat eind vorige week een laatste kort geding werd verloren.

De provider ziet geen kans om alle illegale content eigenhandig te verwijderen en het uploaden van nieuwe te voorkomen en moet dus de deuren sluiten. NSE trad op als usenetprovider voor resellers.

Faciliteren van inbreuk

Eind september oordeelde de rechtbank Amsterdam dat NSE de openbaarmaking van illegale content door andere Usenetproviders (USP's) 'welbewust faciliteert'. Deze grootschalige inbreuk maakt een verbod noodzakelijk, aldus de rechtbank. Stichting Brein was de zaak tegen NSE in 2010 begonnen.

Het verweer van NSE dat het binaries slechts kortstondig opslaat zodat die aan andere Usenetproviders konden worden aangeboden, snijdt geen hout, vond de rechter. Daarvoor slaat NSE de bestanden veel te lang op, de zogenaamde retentietijd. De provider moest alle illegale binaries verwijderen en verwijderd houden, op straffe van 50.000 euro per dag.

Executiegeschil ook verloren

Anderhalve week geleden trachtte NSE met een juridische noodgreep de zaak nog te kantelen, al was het maar voorlopig. Het startte een kort geding om uitvoering van het vonnis tegen te houden, maar ving eind vorige week bot bij de rechter.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Usenetprovider NSE stopt na overwinning Brein

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.