Usenetproviders

Door: Robbert Brus | 25 januari 2012 14:54

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

Om gebruik te kunnen maken van nieuwsgroepen dient u eerst een provider uit te zoeken. Er zijn er heel wat, en er zijn onderling nogal wat verschillen waar u rekening mee dient te houden. Niet alleen qua prijs, maar ook qua retentie en snelheid. Wij vergelijken de interessantste aanbieders voor u.

Testmethode

Bij het vergelijken van de payservers hebben we gekeken naar de prijs, snelheid, retentie, aantal connecties, betalingsmogelijkheden en beschikbare extra diensten als SSL. Testen van de retentie hebben gedaan door bij elke payserver dezelfde nzb-bestanden te gebruiken. Elk nzb-bestand is een post van ongeveer 700 MB. De verschillende posts hadden een retentie van 60, 250, 500, 750 en 1000 dagen. We hebben deze met het programma SABnzbd gedownload. De internetprovider die we hebben gebruikt tijdens de test is UPC met een Fiber Power 25 Mbit/s internetabonnement.

De verschillende posts hebben we gedownload met het programma SABnzbd.

Hoe meer usenet gebruikt werd om bestanden op te posten, hoe meer ruimte het de internetproviders kostte om de berichten beschikbaar te stellen aan de klant. Steeds meer providers kozen ervoor om de nieuwsgroepen helemaal niet meer aan te bieden, of nog maar met een paar dagen retentie. Dit terwijl er juist steeds meer vraag naar lang beschikbare posts was ... de betaalservers/payservers ontstonden. Een payserver is een dienst die de berichten en data-

pakketjes van usenet bewaart, en tegen betaling beschikbaar stelt. Dagelijks worden er vele terabytes aan data op usenet gepost, u kunt zich indenken hoeveel schijfruimte zo'n payserver nodig heeft. Sommige payservers hebben inmiddels al een retentie van duizend dagen, tel die hoeveelheid gegevens maar eens op.

Er zijn ontzettend veel payservers en de wijze waarop zij hun diensten aanbieden verschilt nogal van elkaar. Met deze test maken we de keuze voor u wat gemakkelijker. Let op: bij de kosten die payservers per maand rekenen, wordt meestal per 30 dagen gerekend.

SSL gebruiken & datagebruik bijhouden

Welke provider u ook kiest, hij is verplicht uw internetgebruik te registreren en ten minste zes maanden te bewaren. Wilt u niet dat alles wat u downloadt op straat komt te liggen, dan kunt u een SSL-verbinding maken. De data die een nieuwsserver naar u verstuurt worden dan eerst versleuteld. Op die manier ziet uw provider niet precies wat u downloadt, alleen dát u downloadt. Uiteraard wordt er wel bijgehouden met wie uw computer contact heeft en hoeveel. Wilt u ook voorkomen dat u overmatig veel downloadt, gebruik dan een netwerk- of downloadmonitor, zodat u zelf het internetgebruik in de gaten kunt houden. Een mooi gratis programma om dit bij te houden is BitMeter 2, maar er zijn op internet nog vele andere varianten te vinden. Als u SABnzbd gebruikt, staat rechtsonder wat er vandaag, deze week, deze maand en in totaal is gedownload.

Gebruikt u SABnzbd, dan ziet u rechtsonder wat u aan data al gebruikt hebt.

3 Reactie(s) op: Usenetproviders

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 oktober 2015 10:56 Anoniem
  Hier is een lijst met premium providers die je gratis kan proberen http://gratisnieuwsgroepen.nl/gratis-usenet-provider-proef/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 februari 2016 11:29 Anoniem
  Op vergelijkusenetproviders.nl heb je een compleet overzicht met Usenetproviders.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 februari 2016 22:45 Anoniem
  Als je op zoek bent naar goed en betaalbaar usenet. Neem even een kijkje op http://www.usenetdiscounter.com Voor mij nu zeker de beste usenet provider. Ik gebruik een 20Mbit Flatfee dat kost me ongeveer € 2,50 per maand. Op hun Twitter account staan vaak coupons voor goedkoop usenet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.