Usenetsoftware

Door: Robbert Brus | 27 januari 2012 14:16

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Voorheen moesten we een post zoeken met een apart programma, en andere software instellen om te downloaden. Nu is het slechts een kwestie van in één programma uw usenetgegevens invullen, spots en posts verwerken en het downloaden kan beginnen. In deze test bespreken we de bekendste programma's, websites en communities van nu.

Een klein jaar geleden was de populairste manier om van usenet te downloaden een combinatie software, namelijk FTD samen met SABnzbd. Inmiddels weten we wat er met FTD is gebeurd en dat het tot veel nieuwe ontwikkelingen leidde. Er zijn nogal wat alternatieven gekomen en het downloaden van usenet is er alleen maar gemakkelijker op geworden. Doordat er zo veel ontwikkelingen zijn, is het mogelijk dat programma's alweer veranderd zijn op het moment dat u dit leest.

Testmethode

Na het kiezen van een usenetprovider, is de volgende stap het kiezen van de juiste download-software. Een vergelijkende test van deze uiteenlopende diensten is lastig. We hebben daarom goed gekeken naar het gebruiksgemak. Welk programma kunt u het gemakkelijkst gebruiken, bij welke software hebt u weinig technische kennis nodig, en waar kunt u leechen zonder verdere verplichtingen?

Spotnet

Spotnet wordt ook wel de opvolger van FTD genoemd. Een nadeel ten opzichte van FTD zijn de beperkte filtercategorieën (al zijn deze wel zelf extra te maken) en het gebrek aan een beoordeelsysteem. Verder is het programma in vele opzichten gemakkelijker in gebruik. Als een header is geopend, hoeft er nog alleen op de groene pijl (downloadknop) te worden gedrukt, en de post wordt binnengehaald. Spotnet heeft een breed aanbod er wordt met volle lust gereageerd, zodat u ook direct kunt zien of het om een goede of slechte post gaat. In de workshop Usenet configureren en tweaken kunt u meer lezen over het instellen en downloaden met Spotnet.

Een ontzettend gemakkelijke beginnerstool. Spotnet maakt usenet voor iedereen toegankelijk.

Spotnet 1.8.1

Prijs Gratis

Taal Nederlands

Download 8,22 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Microsoft .NET Framework 4.0

Oordeel 9/10

Pluspunten

Zoeken en downloaden in één tool

Veel reacties onder spots

Suggesties bij zoeken in zoekvenster

Minpunten

Kan geen nzb-bestanden inlezen

Traag en log

0 Reactie(s) op: Usenetsoftware

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.