uTorrent 2.0

Door: onno-karman | 18 maart 2010 13:20

Apps & Software

Er zijn diverse programma’s om te downloaden via Bittorrent, maar uTorrent is toch wel de meest populaire Bittorrent-client. En dat is niet voor niets: uTorrent is snel, overzichtelijk en neemt in vergelijking met andere programma’s weinig geheugen en systeembronnen in beslag.

Na meer dan een jaar in bètastadium verkeerd te hebben, is versie 2.0 een feit. De nieuwste versie is weer een stuk verbeterd. Vooral de verbeterde implementatie van het uTP-protocol (Micro-Transport Protocol) en de ondersteuning voor UDP-trackers zijn een grote stap vooruit. Zonder in technische details te treden, zult u dankzij het uTP-protocol minder last hebben van trage verbindingen als u tijdens het downloaden ook op internet wilt browsen. En de implementatie van het UDP-protocol zorgt voor minder druk op de trackerservers. uTorrent 2.0 is hiermee nog minder belastend voor zowel het netwerk, de trackers als de computer waarop uTorrent draait.

Aan de interface van uTorrent is weinig veranderd, de verbeteringen zitten onder de motorkap.

Goed opletten bij installatie

Installatie van uTorrent 2.0 is erg eenvoudig, u kunt gewoon de standaardinstellingen gebruiken en na Ik ga akkoord steeds op Volgende klikken. Tijdens installatie wordt daarbij alvast een uitzondering aan de Windows Firewall toegevoegd. Het enige vervelende is dat u in een van de stappen onder andere een Ask.com-browsertoolbar wordt ‘aangeboden’. Let dus goed op en haal even de drie vinkjes weg om tevens te voorkomen dat Ask.com ingesteld wordt als uw homepage en uw standaard zoekmachine!

Let op tijdens installeren, anders krijgt u er ongevraagd allerlei Ask.com-extra’s bij.

Ingebouwde snelheidsmeting

Een van de andere verbeteringen is de Installatiehulp (Opties / Installatiehulp) waarmee getest wordt wat de meest ideale instellingen zijn voor uw internetverbinding. Met een druk op de knop Tests uitvoeren wordt een snelheidsmeting uitgevoerd, zowel voor uploaden als voor downloaden. Automatisch bepaalt uTorrent vervolgens welke instellingen voor uw situatie de beste prestaties opleveren.

De nieuwe ingebouwde snelheidsmeting is een mooie toevoeging.

Conclusie

De nieuwste versie van uTorrent is weer stukken verbeterd ten opzichte van versie 1.85. De meeste verbeteringen zitten echter ‘onder de motorkap’ en zijn niet direct zichtbaar. uTorrent is nog steeds de Bittorrent-client die het minste beslag legt op geheugen en systeembronnen. Maar dankzij verbeterde uTP en implementatie van UDP nu tevens minder belastend voor uw netwerk en de Bittorrent-trackers.

uTorrent 2.0

Freeware

Taal Nederlands

Medium 312,3 KB download

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker uTorrent.com

Oordeel 8/10

Pluspunten

Neemt weinig geheugen en systeembronnen in beslag

Handige ingebouwde snelheidsmeting

Minpunten

Ongevraagde Ask.com-extra’s tijdens installatie

0 Reactie(s) op: uTorrent 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.