uView Player Lite - Beeld-in-beeld kijken

Door: redactie-computertotaal | 20 oktober 2021 06:04

How To

Je bent aan het surfen op je pc of je bent met een document bezig, maar op de achtergrond wil je intussen wel een video streamen. Liever dan dat op een tabblad in je browser te doen – want niet zo handig - zet je een speler in die beeld-in-beeld kijken ondersteunt. uView Player Lite is zo’n tool.

Stap 1

Je vindt uView Player Lite op www.idruf.com of rechtstreeks op www.tiny.cc/uview. Dubbelklik op het exe-bestand: de installatie vergt slechts enkele muisklikken. Eventueel installeer je bijkomend de uView Player Extension in Chrome, Edge of Firefox. Handig, want nu kun je een webvideo via een klik met de rechtermuisknop naar de speler sturen.

Stap 2

2. Zodra je uView Player opstart, verschijnt een venster dat standaard op de voorgrond blijft. Dit bevat een balk waarin je (onder meer) de url van een streaming video kwijt kunt. De tool ondersteunt heel wat streaming video-services, zoals blijkt als je op de pijlknopjes drukt: YouTube, Twitch, Netflix, Vimeo, Disney+ enz.

Stap 3

Een streaming-url kun je natuurlijk handmatig intikken in de tekstbalk maar dat kan eenvoudiger. Surf naar de videopagina en kopieer de url naar het Windows klembord. Meteen erna neemt de minispeler van uView Player de videostream over in een verplaats- en schaalbaar venster en kun je het browservenster afsluiten.

Stap 4

Deze speler beschikt over balk van waaruit je de video onder meer kunt dempen, voorwaarts en terugspoelen maar ook in fullscreen bekijken. uView Player speelt ook lokale media af, waaronder mp4, mkv, avi, wmv, mpeg, evenals allerlei audiobestanden. Klik op het hamburgerknopje en kies Open Media File. In dit menu vind je trouwens nog andere instelopties.

0 Reactie(s) op: uView Player Lite - Beeld-in-beeld kijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.