Valve: 'Eerste Steam-hardware verschijnt binnen een jaar'

© PXimport

Valve: 'Eerste Steam-hardware verschijnt binnen een jaar'

Geplaatst: 19 september 2012 - 07:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Game-ontwikkelaar Valve werkt al enige tijd aan hardware voor diens succesvolle Steam-platform. Dat bevestigde projectleider Jeri Ellsworth dinsdag tegenover website Engadget.

Waar Valves hardwareteam momenteel precies aan werkt kan Ellsworth nog niet zeggen, maar wel maakt ze bekend dat de eerste hardware binnen een jaar beschikbaar zal zijn. Momenteel heeft de studio verschillende prototypes in ontwikkeling.

Steam is verreweg het grootste online platform voor pc-games, en met de aanstaande hardware lijkt Valve deze dienst voor meer gamers toegankelijk te willen maken. "Ons primaire doel is om het spelen van Steam-games leuker te maken in de huiskamer", aldus de omschrijving van Ellsworth.

Steam Box

Valve heeft intern al verschillende bètasessies lopen met de prototypes, en volgens Ellsworth moeten gamers binnen een jaar met de uiteindelijke hardware aan de slag kunnen. Hoewel Valve tot op heden de komst van een eigen console altijd stellig heeft ontkend, lijken de vele geruchten rond een zogenoemde Steam Box dus niet volledig uit de lucht gegrepen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten