Valve start met verkoop software via Steam

Door: Elmar Rekers | 03 oktober 2012 09:44

Nieuws

Naast games verkoopt Valve voortaan ook software via Steam. Aanvankelijk zou het aanbod van het distributieplatform in september al worden uitgebreid, maar dit liep enige vertraging op.

Steam is het grootste online platform voor de digitale distributie van games voor zowel pc als Mac. De winkel is nu voorzien van een nieuw tabblad, waaronder de eerste software te vinden is.

Voorlopig richt Valve zich vooral op software voor fotobewerking en benchmarks, en zijn er ook enkele tools te vinden voor game-ontwikkelaars. Zo zijn onder meer 3D Coat en CameraBag 2 te downloaden. Naast betaalde apps zijn er ook enkele gratis applicaties te vinden. Een van de opvallendste hiervan is GameMaker: Studio. Zoals de titel doet vermoeden, maakt deze software het voor de gebruiker mogelijk om eigenhandig games te ontwikkelen.

Half-Life en Portal

Valve is al jaren zeer succesvol met zijn digitale winkel en gameseries als Half-Life en Portal. Onlangs werd duidelijk dat Valve ook zijn geluk gaat beproeven op de hardwaremarkt. Waar het bedrijf precies aan werkt is echter nog onduidelijk. Geruchten gaan dat er een Steambox in ontwikkeling is, die als gameconsole dienst zal doen.

0 Reactie(s) op: Valve start met verkoop software via Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.