Valve stelt Counter-Strike: Global Offensive uit

Door: Elmar Rekers | 09 maart 2012 10:29

Apps & Software

De lancering van Counter-Strike: Global Offensive wordt uitgesteld tot de zomer van 2012. Dat maakt uitgever en ontwikkelaar Valve vrijdag bekend. Aanvankelijk zou deze multiplayer-shooter in de lente verschijnen.

Doug Lombardi, marketing director van Valve, verklaart tegenover website Kotaku dat de game enkele maanden wordt uitgesteld om deze nog enigszins te kunnen bijschaven. De shooter staat nog wel gewoon gepland voor een release op de Xbox 360, PlayStation 3, pc en Mac.

Counter-Strike: Global Offensive is gebouwd op een Portal 2-versie van de bekende Source-engine. Voor de ontwikkeling van deze game zegt Valve goed te hebben geluisterd naar de wensen van de Counter-Strike 1.6-community. Een game die nog altijd erg populair is onder pc-gamers.

Cross-platform

Aanvankelijk zou de nieuwe Counter-Strike het voor pc en PlayStation-spelers mogelijk maken om tegen elkaar te strijden. Echter werd deze functionaliteit al snel van tafel geveegd. Volgens Valve zouden ze het updateproces voor de PS3 namelijk uit handen moesten geven aan Sony, waardoor de verschillende versies dus nooit exact hetzelfde kunnen zijn. Dit omdat het updaten van de PS3-game meer tijd in beslag zou nemen.

[youtube]RzZ2bWZ_8Ho[/youtube]

0 Reactie(s) op: Valve stelt Counter-Strike: Global Offensive uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.