Van A naar B met het OV

Door: ringo-van-dorst | 08 januari 2012 09:07

Review

Als je regelmatig met het openbaar vervoer reist, weet je precies hoe het is om net op het verkeerde moment bij de bushalte aan te komen. Om dit te voorkomen, check je van tevoren even 9292ov Pro om je reis zo efficiënt en comfortabel mogelijk te laten verlopen.

De app geeft je de vertrektijden van alle OV-mogelijkheden bij je in de buurt, maar je kunt natuurlijk ook een opstaplocatie zoeken. De app laat ook zien of er eventueel vertraging is. Met de planner kan je je reis van A naar B uit laten stippelen. 9292ov Pro geeft vervolgens verschillende vertrektijden met de bijbehorende reisduur aan. Na een keuze gemaakt te hebben, zie je welke vervoersmethodes deze reis gebruikt, hoe laat de vertrektijden zijn met extra informatie zoals het spoor, busnummer, looproute van locatie naar locatie (via Google Maps), etc.

De app biedt echter nog meer: meldingen van bekende verstoringen, oplaad- en ophaalpunten voor de OV-chipkaart, stallingen met OV-fiets, taxiID standplaatsen en telefoonnummers en zelfs een buienradar-beeld (de meest recente) om rekening te houden met regen. De interface met tabs aan de onderkant is standaard en duidelijk. De navigatiestructuur in de tab "Plan" zou misschien nog duidelijker kunnen, maar dat is muggenzifterij. Bij vorige versies crashte de app enkele keren tijdens gebruik, maar de huidige versie werkt tot nu toe stabiel.

Kortom

9292 ov Pro is de meest complete OV-app die er momenteel in de App Store te vinden is en is een must-have voor iedere iOS gebruiker die van het OV gebruik maakt.

0 Reactie(s) op: Van A naar B met het OV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.