Van de Playstation naar de iPhone & iPad

Door: ryan-rigney | 02 september 2011 00:00

Apps & Software

Net als het grote broertje van Noby Noby Boy op PSN is de game een grappige en inventieve titel op de iPhone en iPad.

Het is vrij moeilijk om de PSN-gebaseerde Noby Noby Boy uit te leggen op een manier dat het logisch klinkt. De iOS-versie verschilt daarin op geen enkele manier. Noby Noby Boy is eigenlijk geen game, maar een onlogisch speelveld.

Als je 'Boy' door de omgeving gooit, rekt het hem uit en hij kan op verschillende manieren dingen uithalen met een klok, jouw iPhone music library of GPS-functies en een aantal andere willekeurige objecten in de omgeving. Een ander doel is er niet, behalve het zo nu en dan uploaden van Boy's uitgerekte lengte naar een enge, uitheemse entiteit genaamd 'Girl'.

Rariteiten

Hoewel deze versie in de simpelweg bizarre Noby Noby Boy-franchise 2D is (de PS3-versie is geheel 3D), is er wel een bepaalde cross platformfunctie beschikbaar. Spelers van de game op de iPhone of de iPad kunnen de eigenaars van een PS3-versie helpen tijdens het 'rapporteren van hun lengte' aan Girl, maar ook andersom.

Kortom

Ik ga Noby Noby Boy niet de hemel in prijzen voor zijn originaliteit en wispelturigheid, maar ik ga het ook niet belachelijk maken omdat het 'eigenlijk geen game is'. Noby Noby Boy is een klein en vreemd speelveld, meer ook niet. Als je dat leuk vindt, neem dan eens een kijkje, maar verwacht vooral geen aangrijpende game op welke manier dan ook.

0 Reactie(s) op: Van de Playstation naar de iPhone & iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.