Van diashow tot video

Door: Kees Krick | 12 januari 2012 15:12

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Programma's om een leuke diashow van foto's en filmpjes te maken, die kennen we al langer. Er zijn tegenwoordig ook websites die er een heuse film van maken. Er zijn slechts enkele muisklikken nodig om uw beeldmateriaal te voorzien van een lekker muziekje en om te toveren tot een flitsende muziekclip.

1. Animoto

Via de website Animoto zijn foto's en korte films heel eenvoudig om te toveren tot een flitsende film die binnen enkele tellen met anderen is te delen. Als kers op de taart voegt u er passende muziek aan toe voor de juiste sfeer. Het is wel nodig dat u zich eerst even via de website registreert. Kies voor de lite-editie om Animoto gratis en vrijblijvend uit te proberen. U kunt ook uw Facebook-account gebruiken in plaats van een nieuw account aan te maken bij Animoto.

2. Videostijl uitkiezen

Na de registratie kunt u direct beginnen met het maken van een presentatie. Eerst kiest u een videostijl uit, waarmee u het uiterlijk en de effecten van uw film bepaalt. Doordat van elke stijl een voorbeeldfilm beschikbaar is, krijgt u meteen een goede indruk van wat u mag verwachten. Leuke stijl gevonden? Om gratis aan de slag te gaan klikt u naast de voorbeeldweergave op het linkje make a 30-second video for free en dus niet op de grote Purchase Video-knop.

Er is een ruime keuze uit videostijlen.

3. Beeldmateriaal en muziek

Dan is het tijd om foto's en eventueel filmpjes toe te voegen. Die kunt u uploaden vanaf uw eigen computer, maar ook vanuit onder meer Facebook, Flickr en Picasa. Daarnaast heeft Animoto een eigen collectie beeldmateriaal, voor als u een speciale foto of film zoekt die mooi bij uw eigen verzameling past. De lengte van het eindresultaat hangt af van meerdere factoren. Het aantal foto's en filmpjes bijvoorbeeld, maar ook de speelduur van het muzieknummer. Die muziek mag u zelf uitkiezen, nadat u het beeldmateriaal hebt uitgezocht. Het tempo van de muziek bepaalt zowel het ritme als de snelheid van de vertoning. Houd er ook rekening mee dat van filmpjes korte fragmenten getoond worden.

4. Flickr-foto's gebruiken

Wilt u bijvoorbeeld foto's gebruiken die u op Flickr hebt geplaatst, dan stuurt Animoto u tijdelijk door naar de website van Flickr, zodat u zich daar kunt aanmelden. Animoto krijgt zodoende nooit de beschikking over uw aanmeldgegevens. Vervolgens vraagt Flickr of u ermee instemt dat Animoto uw foto's ophaalt. Het gaat alleen om het opvragen van foto's. Animoto kan dus niets aanpassen en ook geen berichten uit uw naam versturen. Het scheelt als u uw foto's in albums, de zogeheten sets, hebt ingedeeld. In dat geval kunt u kiezen welke verzameling Animoto moet ophalen. Staan al uw foto's ongesorteerd bij elkaar, dan worden ze allemaal binnengehaald. In Animoto is later nog wel aan te geven welke beelden u wel en niet wilt gebruiken.

Gebruikt u Flickr, dan kunt u een fotoalbum (set) aanwijzen.

5. In de schijnwerpers

Zodra u het beeldmateriaal geselecteerd hebt, ziet u een matrix met miniaturen. Op dit scherm kan de selectie nog verder worden uitgebreid via add more, zodat u beeldmateriaal uit meerdere bronnen kunt gebruiken. Foto's weghalen uit de selectie kan ook, net als foto's roteren, de volgorde aanpassen en eventueel ergens een tekstdia toevoegen. Bij foto's die u extra in het zonnetje wilt zetten klikt u op spotlight, dat wordt met een sterpictogram weergegeven. Zo'n foto wordt dan wat langer 'in de schijnwerpers gezet' dan de overige beelden, zodat het meer aandacht krijgt. Alles naar wens aangepast? Klik dan op Done.

De fotoselectie kan naar wens worden aangepast.

0 Reactie(s) op: Van diashow tot video

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.