Van gebruiker wisselen in Windows 8

Door: | 17 januari 2014 10:01

Apps & Software

Ben je onlangs overgestapt op Windows 8 en kom je er maar niet achter hoe je de ene gebruiker kan uitloggen om een andere gebruiker te laten inloggen? Geen nood, hier laten we zien hoe je dat precies doet.

Als je je PC met iemand anders deelt, weet je dat het sneller is om de ene gebruiker uit te loggen en de volgende in te loggen dan de computer iedere keer opnieuw op te starten. Je weet ook dat het wisselen tussen accounts nog sneller is.

Maar de optie die ervaren Windows-gebruikers zouden verwachten is moeilijker te vinden in Windows 8. Dit is weer zo'n geval waarbij Microsoft de boel eenvoudiger probeert te maken voor beginnelingen, ten koste van alle andere gebruikers. Het bedrijf heeft deze opties weggehaald en verplaatst naar een plek die eigenlijk best logisch is. Maar voor ervaren Windows-gebruikers is er een kleine leercurve.

Overschakelen naar andere gebruiker

Log off heet nu Sign Off. Er is niet langer een optie genaamd Switch user, maar dat hoeft ook niet; de namen van de gebruikers staan er al, en je kunt er zo naar overschakelen. En in plaats van in het Power gedeelte, staan ze nu bij het gebruikersicoon.

Je kunt je naam, en misschien je avatar, in de rechterbovenhoek van het startscherm vinden. Klik of druk erop. Als er andere gebruikersaccounts op de computer staan, kun je er één selecteren en zo snel van account wisselen. Net als met voorgaande versies blijft je bestaande account open staan, zodat je weer terug kunt switchen en gewoon verder kunt met waar je mee bezig was. Uiteraard zal je wel je wachtwoord even moeten invoeren.

Om helemaal uit te loggen en op een andere account in the loggen, klik of druk op je naam of avatar, en selecteer Sign out. Er wordt dan gevraagd of je als een andere gebruiker wilt inloggen.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite PCWorld.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.