Van prehistorie tot heden

Door: anna-sonnemans | 05 september 2011 09:45

Apps & Software

Civilization Revolution bracht Sid Meiers populaire pc-franchise naar de consoles en enkele handhelds. De versie voor de iPhone en iPad, die eind vorig jaar een update heeft gekregen, grijpt terug naar de basis van de serie, zowel wat betere gameplay als grafisch.

Als eerste: zet je eigen muziek op en het geluid van Civilization Revolution uit. Er is op zich niets mis met het voortkabbelende achtergrondgeruis in de game, maar saai is het weldegelijk. Erger nog is het gamegeluid. De gevechten klinken zoals de meeste Civilization-games en dat zal dan ook zeker niet storen, maar je adviseurs en de overige wereldleiders praten in een soort simlish met een hele beperkte woordenschat en een heel hoog irritatiegehalte.

Kleine wereld

Als dat uit de weg is, kun je de game gaan spelen. Het doel is, zoals gebruikelijk, om je jonge beschaving van de prehistorie tot het heden op te bouwen, te cultiveren en te trainen om uiteindelijk andere beschavingen te overwinnen. Deze overwinning kan een militaire, culturele, economische of technologische zijn. Net als in de console-versie begin je de game bovendien door een leider te kiezen voor je beschaving, van Gandhi tot Abe Lincoln. Dusver bekend terrein.

In tegenstelling tot de consoleversie is het wel degelijk mogelijk om niet enkel een militaire overwinning te behalen en de vrede dus te bewaren. Wat niet wegneemt dat onze aardbol op de iPhone heel erg klein is en je de grootte van de wereldkaart niet aan kunt passen. Als je niet gaat voor werelddominantie, is de wereld na een paar steden bijna vol. Hoewel dit de ontwikkeling van je volk niet zal tegenhouden, zijn er hierdoor veel minder grond, primitieve volkeren en oude artefacten te ontdekken en dat doet helaas wat afbreuk aan de game.

Kortom

Civilization Revolution is voor het relatief kleine bedrag een leuke game die vertrouwd aandoet en liefhebbers van de serie dus zeker zal aanspreken. De herkenbare gameplay en besturing werken ondanks het kleine scherm van de iPhone en een kleine wereldkaart goed, maar de graphics en het geluid zijn absoluut niet indrukwekkend. Als je eenmaal aan Civilization begint, boeit de game echter toch lang genoeg om telkens weer een potje te spelen.

0 Reactie(s) op: Van prehistorie tot heden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.