Veelbelovende maildienst, momenteel buiten gebruik

© CIDimport

Veelbelovende maildienst, momenteel buiten gebruik

Geplaatst: 23 december 2011 - 13:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Redactie ID.nl

De e-mailtemplate- en trackingservice toutapp is een waardevolle dienst voor bijvoorbeeld fervente netwerkers, verkopers en startende ondernemers, omdat deze de sleur van het steeds opnieuw dezelfde mails sturen graag willen verlichten en inzicht willen krijgen in de mate van succes van de door hen verzonden berichten.

Een behoorlijk heftige extra optie van toutapp is, zoals kort benoemd, het track-mechanisme, die je laat zien als de e-mail door de ontvanger geopend is en zelfs of de lezer op een bepaalde link geklikt heeft. Dit is voor verkopers en marketeers bijzonder waardevolle informatie.

Er worden verschillende pakketten aangeboden. De gratis variant biedt je 25 mails per dag en beperkte functionaliteit. De uitgebreide pakketten ondersteunen het werken in teams, het sturen van meer mails per dag, etcetera. De website heeft bovendien verschillende tutorials om je te leren optimaal gebruik te maken van toutapp.

Wat voor de website geldt qua mailfunctionaliteit, zou ook voor de iPhone-app moeten gelden, maar dit is niet het geval. Vermoedelijk komt dit door achterstallig onderhoud (gebrek aan compatibiliteit). Op verschillende websites worden lovende reacties gegeven op toutapp en de diverse mogelijkheden van de iOS-app worden ook genoemd. Mijn eigen bevinding is echter dat je helemaal niets kan met de app. Je kunt alleen je eigen visitiekaart versturen en vervolgens niet instellen wanneer deze verstuurd wordt. Deze blijft dan bij "Scheduled Emails" staan. Het lijkt er op dat vele menu-items domweg niet weergegeven worden in iOS 5.

Kortom

toutapp is een veelbelovende dienst voor het zenden van e-mailtemplates en het tracken van e-mails, maar de app (versie 1.1.1.1) lijkt slechts deels te functioneren en wordt daardoor nutteloos op een iPhone 4 met iOS 5. Om die reden krijgt de app nu een dikke onvoldoende, maar bij een update / fix kan daar zeker verandering in komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten