Veilig software downloaden en installeren, zo doe je dat

Door: robbin-ooijevaar | 17 februari 2015 10:20

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4

09 Groundhog Day

Filmliefhebbers zullen bij de werking van ToolWiz Time Machine misschien denken aan Groundhog Day. In deze film beleeft weerman Phil dezelfde dag steeds opnieuw. ToolWiz Time Machine biedt een tijdmachine voor je computer. De werking is vergelijkbaar met Windows Systeemherstel, maar dan beter. Download en installeer ToolWiz Time Machine. Geef tijdens de installatie aan hoeveel schijfruimte de herstelmomenten (snapshots) in beslag mogen nemen, bijvoorbeeld 4096 MB.

De website van de makers geeft uitgebreide technische informatie over de werking van het herstelproces. De gemiddelde gebruiker mag dit negeren. De extra kennis is niet nodig om ToolWiz Time Machine optimaal te gebruiken en te genieten van het extra vangnet.

ToolWiz Time Machine biedt dankzij herstelpunten een extra vangnet voor als het ooit misgaat.

10 Momentopname

ToolWiz Time Machine toont een icoontje van een wijzerplaat in je systeemvak, rechtsonder in beeld. Dubbelklik hierop om ToolWiz Time Machine te openen. Je maakt een herstelpunt aan met de knop Create new snapshot. Geef je herstelpunt een naam die je herkent, bijvoorbeeld de naam van het programma waarmee je gaat experimenteren. Je herstelmoment verschijnt in de lijst van ToolWiz Time Machine. Het programma zet er automatisch een datum en tijdsaanduiding bij. ToolWiz Time Machine kan de herstelpunten ook automatisch maken. Plaats een vinkje bij Take a snapshot every hour om elke uur een herstelmoment te creëren. Er worden maximaal 24 herstelpunten bewaard.

Laat ToolWiz Time Machine automatisch elk uur een herstelpunt maken of creëer handmatig een herstelpunt.

11 Terug in de tijd

Als je klaar bent met downloaden en/of experimenteren, heb je de keuze om je wijzigingen ongedaan te maken door een herstelmoment terug te zetten. Open ToolWiz Time Machine en selecteer het herstelmoment in de lijst. Klik op de knop Revert my system to selected om de tijdmachine aan het werk te zetten. Je computer start opnieuw op. Voordat Windows wordt geladen gaat ToolWiz Time Machine aan de slag om je systeem terug te brengen naar de eerdere toestand.

Klik op Revert my system to selected om je systeem naar een eerder moment te herstellen.

12 Invriezen

Het prettige aan een herstelpunt is dat je het niet hoeft te gebruiken: als alles werkt zoals verwacht, kun je de herstelpunten negeren of verwijderen met de knop Remove selected. Als je iets gaat uithalen met je computer waarvan je nu al weet dat je je systeem wilt herstellen, activeer dan in ToolWiz Time Machine de optie Start time freeze. Hiermee wordt de huidige toestand bewaard en automatisch hersteld zodra je je computer opnieuw opstart.

Gebruik de time freeze-optie als je nu al weet dat je je systeem straks wilt herstellen.

1 Reactie(s) op: Veilig software downloaden en installeren, zo doe je dat

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 februari 2015 13:08 darknessblade
  van die zogehete computer optimalitzators heb ik een zeer leuk voorbeeld.
  6 maanden terug mijn computer een ssd ingebouw, windows opnieuw geinstaleerd, andere HDD's nog niet aangekoppeld, en per ongeluk zo'n scamware programma meegelift, zei: 124258 fouten (wis het preciese aantal niet meer) ik controleerde bij eigenschappen: minder dan 60000 bestanden, dit was al een teken dat het scam was.
  dus gelijk verwijderd.


  en voor software zijn jullie de zogehete (pre) cracked versies vergeten om volledige software te krijgen, dit is meestal ook zeer dubieus, en kan je gehele computer ook slopen, (getest in een vm, enkele maanden terug)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.