Veilig url’s inkorten met McAf.ee

Door: Evi Maquoi | 07 februari 2011 17:10

Apps & Software

Er bestaan tientallen websites die het mogelijk maken om url’s in te korten. Dat is voornamelijk handig om te gebruiken in combinatie met Twitter of sms, of in print. McAf.ee belooft op een veilige manier adressen in te korten.

Url’s inkorten is bepaald niet nieuw. McAfee, één van de grootste bedrijven ter wereld op vlak van beveiligingstechnologie, belooft met McAf.ee ingekorte links te controleren aan de hand van hun zogenoemde Global Threat Intelligence-database. Het grootste nadeel van verkorte url’s is namelijk dat u niet kunt zien naar welke website u geleid wordt. Mensen met slechte bedoelingen kunnen u op die manier erg gemakkelijk naar websites met virussen brengen. Via een ingekorte McAf.ee-link krijgt u altijd te zien of een website veilig is. Wanneer u naar een risicovolle website geleid wordt, stelt McAfee u daarvan op de hoogte en kunt u - indien gewenst - terugkeren. Alle veilige ingekorte McAf.ee-links krijgen trouwens een Safe-embleem helemaal bovenaan in beeld. Eén klik op de knop Detailed Site Report bezorgt u gedetailleerde gegevens over de veiligheid van de website die u wilt bezoeken.

Tip: Voor de browsers Google Chrome en Mozilla Firefox bestaan er speciale extensies om url’s met één klik in te korten met Mcaf.ee.

U kunt op elk ogenblik een veiligheidsrapport opvragen over een bepaalde website.

0 Reactie(s) op: Veilig url’s inkorten met McAf.ee

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.