Venster verslepen als de titelbalk uit beeld is

Het handige van vensters binnen Windows is dat u ze kunt verslepen als ze in de weg staan. Het kan echter ook gebeuren dat een venster (om wat voor reden dan ook) gedeeltelijk uit beeld is verdwenen en dat is op z'n zachtst gezegd erg storend.

Bevat het verdwenen gedeelte de titelbalk, dan is dat extra irritant, want u kunt het venster dan nergens aan vastpakken om te verslepen. Gelukkig is daar een truc voor. Het heeft geen zin om aan de zijkanten of onderkant van het venster te slepen, dat heeft geen effect. Wel dient u één keer te klikken op een plek in het venster, om ervoor te zorgen dat het venster actief is. Druk nu vervolgens op de toetsencombinatie Alt+Spatiebalk.

Dit roept het menu op dat normaliter zou verschijnen als u met de rechtermuisknop op de titelbalk klikt. De kans is echter groot dat u dit menu niet kunt zien als het venster ver uit beeld is. Druk daarom op de R-toets op het toetsenbord. Dit selecteert de optie Verplaatsen. Normaliter zou u nu met de muis het venster verslepen, maar ook dat gaat niet wanneer de titelbalk uit beeld is. De oplossing? De pijltjes op uw toetsenbord. Druk net zo lang op het pijltje naar beneden tot het venster weer in beeld is. Op die manier kunt u een venster altijd weer terughalen, zelfs al zou er nog maar een hoekje van het venster in beeld zijn.

© PXimport

U kunt een venster bewegen met de pijltjes op het toetsenbord, wanneer de titelbalk van het venster uit beeld verdwenen is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000