Vensterkleur in Windows 7 aanpassen aan weer

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 12 januari 2011 19:13

Apps & Software

Binnen Windows 7 kunt u eenvoudig vensterkleuren aanpassen aan uw wensen. De meegeleverde Aero-thema’s bieden u daarnaast prachtige voorinstellingen voor mooie doorzichtige vensters. De stemming van een mens is echter zo veranderlijk als het weer en dat is precies de gedachte achter AeroWeather.

AeroWeather is een klein programma dat u in staat stelt om de kleuren van uw vensters automatisch aan te passen aan de huidige temperatuur of weersomstandigheden. Zo worden de vensters bijvoorbeeld dieprood als het warm is, blauw als het koud is, en groen wanneer de temperatuur ergens in het midden ligt.

Open het programma door te klikken op het zonnetje in het systeemvak.

Voor de installatie ervan dient .NET Framework 3.5 geïnstalleerd te zijn. Het programma start geminimaliseerd in het systeemvak, waarvandaan u het kunt openen door met rechts te klikken op het zonnetje en vervolgens op Configure. Bij Location geeft u de stad op waar u woont, klik Validate om deze in te stellen. Vervolgens bepaalt u of de kleur van de vensters moet wijzigen op basis van temperatuur of weersomstandigheden (zon, sneeuw, regen etc). Ook kunt u aangeven hoe gevoelig de verkleuring is. Bijvoorbeeld in de winter, is de kans dat het 30 graden wordt erg klein en zal er weinig kleurverschil optreden. Stel de minimumtemperatuur dan bijvoorbeeld in op -10 graden en de maximumtemperatuur op 5 graden. Komt de temperatuur boven nul, dan zullen de vensters een warmere kleur aannemen. Vergeet niet aan te geven dat het om Celsius gaat, in plaats van Fahrenheit.

Schakelt u de nachtmodus in dan zullen de kleuren van de vensters gedimd worden wanneer de zon ondergaat. Dat lijkt een beetje suf aangezien u aan de klok ook wel ziet hoe laat het is, maar toch vinden we het een aardige mogelijkheid.

Pas de minimum- en maximumtemperatuur aan op basis van het huidige temperatuurbereik.

Bent u de veranderende kleuren zat, dan klikt u met rechts op het zonnetje in het systeemvak en vervolgens op Exit. Nadeel is dat de kleuren niet in originele staat worden hersteld, die moet u zelf weer even kiezen door met de rechtermuisknop te klikken op het bureaublad en vervolgens te kiezen voor Aan persoonlijke voorkeur aanpassen / Vensterkleur.

AeroWeather past automatisch de vensterkleuren aan, aan de hand van het weer.

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Vensterkleur in Windows 7 aanpassen aan weer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.