Verander je computernaam in Windows 10

© PXimport

Verander je computernaam in Windows 10

Geplaatst: 3 februari 2016 - 14:04

Aangepast: 14 december 2022 - 14:58

Martin Gijzemijter

Wanneer je een computer koopt waarop Windows is geïnstalleerd, krijgt de computer automatisch een naam toegewezen. Maar die naam is vaak nogal ingewikkeld. Hoe verander je dat in Windows 10?

In Windows XP veranderde je de naam van je computer eenvoudig door te rechtsklikken op Deze computer en te kiezen voor Eigenschappen. In theorie kan dat nog steeds, ware het niet dat het pictogram Deze computer in Windows 10 standaard niet meer op je desktop staat. Via een omweg kun je er gelukkig nog steeds komen. Lees ook: Zo pas je het startmenu van Windows 10 aan.

Klik op Start en typ daar Configuratiescherm. Klik op het gevonden resultaat om Configuratiescherm te openen en navigeer vervolgens naar Systeem en beveiliging / Systeem. Vervolgens klik je in het linkerdeelvenster op de optie Geavanceerde systeeminstellingen en op het tabblad Computer in het venster dat verschijnt. Daar zie je de naam van je computer verschijnen.

De computernaam wijzigen

Je zou verwachten dat er naast de naam van je computer een knop zou staan waarmee je die naam kon bewerken. Opmerkelijk genoeg heeft Microsoft ervoor gekozen om die knop helemaal onderaan in het venster te plaatsen. Klik op Wijzigen, waarna er een klein venster verschijnt waarin je de computernaam kunt aanpassen. Let op: je kunt nagenoeg geen leestekens gebruiken en spaties zijn ook niet toegestaan. Wanneer je de naam van je computer hebt gewijzigd, klik je op OK. Je dient wel je pc opnieuw op te starten voordat de wijziging zichtbaar is.

 

© PXimport

De naam van je computer kun je eenvoudig wijzigen, al zit het wat verstopt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000