Zo installeer je een ander thema in Firefox

Door: Ronald Smit | 21 december 2017 10:03

How To

Firefox is een erg flexibele browser, maar browsers zijn natuurlijk een klein beetje saai. Gelukkig is het mogelijk om het uiterlijk eens stevig onder handen te nemen door een ander thema in Firefox te kiezen.

Hoewel het strakke uiterlijk van de meest recente Firefox-versie erg mooi is, is het voor sommigen wellicht net wat te kaal. Door het installeren van een thema pep je de boel wat dat betreft flink op. Thema's installeren gaat eigenlijk op dezelfde manier als het installeren van add-ons. Klik op de knop met de drie streepjes rechtsboven in het venster van Firefox, gevolgd door een klik op Add-ons in het geopende menu. Klik in het menu aan de linkerkant op Thema's en klik dan aan de rechterkant op de link Maak een keuze uit duizenden thema's. Klik op een van de beschikbare categorieën en zoek iets van je gading. Klik op een thema, waarna je via een klik op Tik hier voor een voorbeeld snel kunt zien hoe een en ander eruit komt te zien na net daadwerkelijk installeren. Bevalt het thema na deze preview niet, dan kan je op zoek naar iets anders. Bevalt het wél, klik dan op Thema installeren. Klik ook even op OK in het meldingsballonnetje betreffende het heuglijk feit dat deze operatie geslaagd is.

Kies een van de vele beschikbare thema's voor Firefox

Weer verwijderen

Mocht je een thema zat zijn, dan is het natuurlijk te verwijderen. Klik daarvoor weer op de knop met de drie streepjes rechtsboven in het browservenster en daarna op Add-ons. Klik op Verwijderen achter het thema dat je kwijt wilt. Eventueel is ook Uitschakelen een optie, dan blijft het thema wel aanwezig op je systeem voor als je het later toch nog eens wilt heractiveren. Verder tref je in het thema-overzicht overigens nog een tweetal standaard meegeleverde thema's aan: Licht en Donker. Dit laatste thema is mogelijk erg prettig voor nachtbrakers. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat alléén de interface van Firefox wordt aangepast; de inhoud van webpagina's wordt niet gedimd of donkerder weergegeven. In ieder geval geldt dat je met thema's snel iets leuks maakt van een anderszins toch wat saaier iets als een browser.

0 Reactie(s) op: Zo installeer je een ander thema in Firefox

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.