© CIDimport

Verassend schokkend

Geplaatst: 1 september 2011 - 09:50

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Dirt is een experimentele iPhone App die zeker interactief is, maar niet zozeer een game. Het is een interactief verhaal dat verrassend schokkend is.

Dirt is een 2D verkenningsgame waarbij je in de grond moet graven om diamanten en voorwerpen te vinden die iets vertellen over wat er met het hoofdpersonage is gebeurd. Door je iPhone of iPad te kantelen, verschuif je de zwaartekracht en met een tikje op het scherm zal Dirt een vierkantje zand weggraven.

Dirt is zonder twijfel een van de schokkendste games die ik heb gespeeld. Het ver haal zet je aan het denken. De subtiele veranderingen qua muziek tijdens je ontdekkingstocht en de dingen die je tegenkomt, hadden echt een emotionele impact op me. De hele game duurt ongeveer een uur om te voltooien, maar het verhaal dat je voorgeschoteld krijgt, zorgt ervoor dat ik dat uur voor geen goud had willen missen.

Gefrustreerd

Om verder te komen in het verhaal moet je verschillende kleuren juwelen opgraven tijdens je tocht door de oneindige aarde. Alleen

lijken sommige juwelen zeldzamer dan anderen, waardoor je af en toe gefrustreerd op zoek bent naar een bepaalde kleur omdat je graag het volgende deel van het verhaal wilt vrijspelen.

Ik denk dat de ontwikkelaars iets 'game-achtigs' in het spel wilden stoppen om spelers iets actiefs te laten doen op weg naar de climax, maar dit is niet de meest handige manier om dat te doen.

Kortom

Als je Dirt na een uur hebt uitgespeeld, hoef je het spel nooit meer te spelen. Dat is niet negatief; sommige games hoeven nu eenmaal geen uren te duren om als een volledige ervaring aan te voelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten