Verberg de zijbalk in Google

Door: onno-karman | 14 mei 2010 09:14

How To

Google heeft zijn zoekresultatenpagina gewijzigd (sinds begin mei). Aan de linkerkant pronkt nu een handige zijbalk, waar u snel kunt schakelen tussen de verschillende Google-zoekopties. Niet iedereen is daar echter even blij mee. Wilt u terug naar de oude situatie? Met een klein scriptje is dit zo voor elkaar!

De nieuwe lay-out van de zoekresultatenpagina is natuurlijk even wennen. De zoekresultaten beginnen niet meer direct aan de linkerkant van uw scherm, maar een stuk naar rechts, doordat er een extra zijbalk aan is toegevoegd. Houdt u niet van verandering, dan hebt u pech: de nieuwe zijbalk is namelijk niet weg te klikken. En dat is waar heel wat mensen nogal verbolgen over zijn. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om hier wat aan te doen.

Gebruik andere url

Allereerst kunt u in plaats van de gewone zoekpagina de volgende url gebruiken: http://www.google.nl/webhp?hl=all. Het nadeel hiervan is wel dat u dan de Engelstalige Google gebruikt. Een mooiere oplossing is om een Greasemonkey-script te gebruiken. U krijgt dan boven de zoekresultaten een linkje te zien met de tekst Hide Sidebar of Show Sidebar. Het enige nadeel hiervan is dat dit alleen in Firefox en Chrome werkt en niet in Internet Explorer.

Met een klein scriptje schakelt u tussen Google zijbalk verbergen en tonen.

Verberg Google-zijbalk in Firefox

Voor Firefox hebt u allereerst Greasemonkey nodig. Installeer deze plug-in, ga daarna naar deze pagina en installeer het script Hide Google Sidebar door rechtsboven op Install te klikken.

Verberg Google-zijbalk in Chrome

Voor Chrome werkt het nog eenvoudiger: ga naar deze pagina en klik rechtsboven op Install.

Zowel in Firefox als in Chrome is het nu een kwestie van klikken op Hide sidebar / Show Sidebar om de zijbalk te verbergen of te tonen.

0 Reactie(s) op: Verberg de zijbalk in Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.