Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Verberg sites voor je baas met Panic Button

Door: Evi Maquoi | 15 oktober 2014 09:30

Apps & Software

Surf je tijdens de werkuren wel eens naar websites die helemaal niets met je werk te maken hebben? Je baas ziet dat wellicht liever niet. Dankzij een simpele extensie voor Google Chrome kun je met één klik alle tabbladen in je browser sluiten. Bovendien kun je ze later eenvoudig opnieuw opvragen.

Extensie installeren

PanicButton is een extensie voor Google Chrome. Heb je nog geen Chrome? Download de browser hier. Open die browser en ga naar deze website. Klik op de blauwe knop Gratis en bevestig de installatie van de extensie in het dialoogvenster dat verschijnt met een klik op de knop Toevoegen. Enkele seconden later krijg je een melding dat PanicButton toegevoegd is aan Google Chrome.

De installatie van de extensie is erg gemakkelijk.

PanicButton gebruiken

Na de installatie merk je dat er helemaal rechts bovenaan in de balk naast de adresbalk een rode knop met een uitroepteken verschijnt. Dat is de zogenoemde paniekknop. Als je er op klikt, verdwijnen alle actieve tabbladen en krijg je simpelweg je startpagina te zien. De rode knop verandert dan ook in een groene knop met een uitroepteken en een cijfer, bijvoorbeeld 6. Dat cijfer verwijst naar het aantal tabbladen dat PanicButton verstopt heeft. Zodra je hier op klikt, krijg je de zes tabbladen opnieuw te zien.

De PanicButton nestelt zich subtiel bovenaan in de balk.

PanicButton bewerken

Je kunt de instellingen van de PanicButton aanpassen. Klik met rechts op de PanicButton bovenaan in de balk en kies Opties in het contextmenu. Je ziet een pagina waar je allerlei instellingen naar je hand kunt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld een sneltoets activeren. Standaard staat deze ingesteld op F4, maar dat kun je hier heel eenvoudig veranderen in bijvoorbeeld Ctrl+Esc of Shift+Tab.

Er zijn heel veel mogelijkheden beschikbaar. Daarnaast kun je ook een wachtwoord instellen om je opgeslagen tabs af te schermen. Kies hiervoor Ja onder Wachtwoordbeveiliging, geef een wachtwoord in en klik op Opslaan. Helemaal onderaan kun je eventueel nog kiezen om een andere pagina dan je startpagina in te stellen. Vergeet niet op reset opties te klikken om je wijzigingen door te voeren.

Via de opties kun je sneltoetsen, een wachtwoord of een nieuwe startpagina instellen.

3 Reacties op: Verberg sites voor je baas met Panic Button

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 jaren, 3 maanden geleden Anoniem
  En ik ben die baas en zie die groene knop natuurlijk niet…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 jaren, 3 maanden geleden darknessblade
  maxthon is dan beter,
  die verbergt de gehele browser, (alleen nog zichtbaar in taakbeheer, die natuurlijk op de meeste werk-pc's is gelockt.)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 jaren, 3 maanden geleden Anoniem
  hey "baas" gast: die knop is rood ;-)

  Maarre, op de meeste werkpc's kun je niks installeren zonder administrator-rechten.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.