Verberg sites voor je baas met Panic Button

© PXimport

Verberg sites voor je baas met Panic Button

Geplaatst: 15 oktober 2014 - 05:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Surf je tijdens de werkuren wel eens naar websites die helemaal niets met je werk te maken hebben? Je baas ziet dat wellicht liever niet. Dankzij een simpele extensie voor Google Chrome kun je met één klik alle tabbladen in je browser sluiten. Bovendien kun je ze later eenvoudig opnieuw opvragen.

Extensie installeren

PanicButton is een extensie voor Google Chrome. Heb je nog geen Chrome? Download de browser hier. Open die browser en ga naar deze website. Klik op de blauwe knop Gratis en bevestig de installatie van de extensie in het dialoogvenster dat verschijnt met een klik op de knop Toevoegen. Enkele seconden later krijg je een melding dat PanicButton toegevoegd is aan Google Chrome.

 

© PXimport

De installatie van de extensie is erg gemakkelijk.

PanicButton gebruiken

Na de installatie merk je dat er helemaal rechts bovenaan in de balk naast de adresbalk een rode knop met een uitroepteken verschijnt. Dat is de zogenoemde paniekknop. Als je er op klikt, verdwijnen alle actieve tabbladen en krijg je simpelweg je startpagina te zien. De rode knop verandert dan ook in een groene knop met een uitroepteken en een cijfer, bijvoorbeeld 6. Dat cijfer verwijst naar het aantal tabbladen dat PanicButton verstopt heeft. Zodra je hier op klikt, krijg je de zes tabbladen opnieuw te zien.

 

© PXimport

De PanicButton nestelt zich subtiel bovenaan in de balk.

PanicButton bewerken

Je kunt de instellingen van de PanicButton aanpassen. Klik met rechts op de PanicButton bovenaan in de balk en kies Opties in het contextmenu. Je ziet een pagina waar je allerlei instellingen naar je hand kunt zetten. Zo kun je bijvoorbeeld een sneltoets activeren. Standaard staat deze ingesteld op F4, maar dat kun je hier heel eenvoudig veranderen in bijvoorbeeld Ctrl+Esc of Shift+Tab.

Er zijn heel veel mogelijkheden beschikbaar. Daarnaast kun je ook een wachtwoord instellen om je opgeslagen tabs af te schermen. Kies hiervoor Ja onder Wachtwoordbeveiliging, geef een wachtwoord in en klik op Opslaan. Helemaal onderaan kun je eventueel nog kiezen om een andere pagina dan je startpagina in te stellen. Vergeet niet op reset opties te klikken om je wijzigingen door te voeren.

 

© PXimport

Via de opties kun je sneltoetsen, een wachtwoord of een nieuwe startpagina instellen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten