Vergelijkt voedingsproducten

© CIDimport

Vergelijkt voedingsproducten

Geplaatst: 5 mei 2012 - 13:36

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Redactie ID.nl

Deze specifieke zoekmachine voor voedingsproducten maakt het gemakkelijk producten in de supermarkt te vergelijken. Nu hoef je die ellenlange etiketten niet meer te lezen en is een bewuste keuze snel gemaakt.

Foodhouse levert drie manieren om te zoeken: categoriaal, scannen of een simpele zoekmachine. Na het kiezen van een zoekmethode wordt een lijst met voedingsproducten weergeven. In deze lijst staan foto's van de specifieke producten (niet in alle gevallen), de naam, de supermarkt en het aantal calorieën. In één oogopslag ben je direct op de hoogte van de benodigde informatie. Je zou denken dat het volledige etiket zichtbaar wordt bij het openen van een bepaald product, dit is helaas niet het geval. Op deze pagina kan je enkel een review schrijven. Als je meer informatie wil over suiker, vet, verzadigd vet of zout, dan kan je rechtsbovenin hierop sorteren. Toch zou het makkelijk zijn als alle informatie ook direct zichtbaar is.

Het assortiment van FoodHouse is zeer groot, met maar liefst meer dan 6000 voedingsproducten onderverdeelt in 40 categorieën. Ten opzichte van de concurrent Boodschapp (met ongeveer 3600 producten) is dit een zeer groot assortiment.

Zowel het logo als het design van Foodhouse heeft een natuurlijke, biologische uitstraling. Dit concept kan echter nog verder worden uitgediept, door bijvoorbeeld productsuggesties te integreren. Ook qua personalisatie kan de app verbeterd worden. Bij gebruik is de consument al in een supermarkt, hier zou de zoekmachine direct rekening mee moeten houden.

Kortom

Ondanks dat het idee niet origineel is, gezien Boodschapp deze dienst ook levert, wordt het goed uitgevoerd. Met name de verschillende zoekfuncties zijn overzichtelijk. Toch is er nog ruimte voor verbetering, zoals productsuggesties geven en gebruikmaken van locatiebepaling.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten