Verity 1.10

Door: Ignace de Groot | 03 oktober 2012 16:25

Apps & Software

U laat uw kinderen niet graag zonder toezicht achter op de pc? Dan kan Verity voor u een oogje in het zeil houden. Met deze tool blokkeert u toepassingen en websites, monitort u chatgesprekken, maakt u screenshots en legt u tijdslimieten op.

Met een download van slechts 369 KB zal het u niet verbazen dat de installatie maar enkele ogenblikken in beslag neemt. Althans als u alle vinkjes in de lijst van "related programs and extras" verwijdert. Meteen na de installatie dient u een account te creëren, inclusief een (wegwerp-)e-mailadres. U geeft tevens aan of u de gebruikers een waarschuwing wilt tonen dat Verity op de achtergrond actief is.

Restricties

U bereikt het configuratie- en rapportagescherm van Verity door te surfen naar http://localhost:130 (de poort is instelbaar). Wilt u de service ook via het internet kunnen bereiken, dan zult u wellicht een routerpoort moeten forwarden. De gewenste beperkingen stelt u bij Parental Controls in. Samengevat kunt u hier specifieke programma's en websites blokkeren, tijdslimieten instellen, activiteiten loggen, screenshots maken en chatgesprekken vastleggen. U bepaalt telkens voor welke gebruiker(s) de ingestelde restricties van toepassing zijn.

Het configuratiescherm bereikt u via een webinterface.

We bekijken de restricties iets gedetailleerder. Applicaties blokkeren doet u op basis van de programmanaam (zoals taskmgr.exe). Websites filteren gebeurt nogal basaal: op basis van zelf in te voeren adressen en trefwoorden. Tijdsbeperkingen kunnen een combinatie zijn van duur en tijdstip, bijvoorbeeld op maandag niet langer dan 2 uur, tussen 16.00 en 21.00 uur. Het is tevens mogelijk uitzonderingen te definiëren - werken met Word of www.computertotaal.nl bezoeken bijvoorbeeld, mag altijd. Verder legt u ook vast of en hoe frequent u programma's en sites wilt loggen en screenshots wilt maken.

Cumulatieve rapportages van applicaties en webbezoeken.

Rapportage

Vanuit de webinterface bekijkt u ook de logs en rapporten. Die zijn opgesplitst in drie delen: een tabel met een chronologisch overzicht van alle gelogde activiteiten, een overzicht van de gemaakte screenshots en een lijst met het cumulatieve bezoek van sites en met het cumulatieve gebruik van applicaties. U vindt er zelfs het aantal muisklikken en toetsaanslagen in terug. Handig is ook dat u zich dagelijks een e-mail met de logboeken kunt laten doormailen.

Verity 1.10

Freeware

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7/8

Oordeel 7/10

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk en lichtvoetig

Per gebruiker in te stellen

Minpunten

Basale webblokkering

Iets minder moge­lijkheden dan bijvoorbeeld Windows Live Family Safety

Veiligheid

Let op: 3 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar vier zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Verity 1.10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.