Verjaardag verbergen op Facebook doe je zo

Door: dirk-schoofs | 03 november 2020 10:04

How To

Heb je geen zin om nog langer overstelpt te worden door verjaardagswensen op Facebook van mensen die je nauwelijks kent? En heb je liever felicitaties van vrienden die de moeite doen om je verjaardag echt te onthouden? Op deze manier verberg je je verjaardag en je geboortejaar op Facebook.

Algemene gegevens

Op de computer open je eerst Facebook met je wachtwoord en gebruikersnaam. Daarna klik je op je naam bovenaan om bij je tijdlijn te komen. Klik in het menu met tabbladen op de knop Info. Op die manier verschijnt er een nieuw keuzemenu aan de linkerkant. Daar selecteer je de Contact- en algemene gegevens.

Je begint in het tabblad Info.

Alleen ik

Scrol naar beneden tot je bij de rubriek Algemene gegevens komt en daar zie je de link Bewerken naast Geboortedatum. Hierdoor worden je geboortedatum en -jaar zichtbaar, maar je zult zien dat die gegevens op slot zijn. Dat slotje moet je openen. Klik dus op dit pictogram en selecteer hier de optie Alleen ik. Hiermee geef je aan dat voortaan alleen jij je geboortedatum op Facebook mag zien. Als je wilt verbergen hoe oud je bent, dan moet je het geboortejaar ook verbergen in het vak daaronder. Klik ook op dat slotje en selecteer opnieuw de optie Alleen ik. Daarna gebruik je de knop Opslaan.

De geboortedatum en het geboortejaar staan in twee aparte vakjes.

Mobiel

Op een smartphone is de weg iets langer. Bovendien hebben we gemerkt dat Facebook de plaats van deze functie af en toe wijzigt. Ook hier log je in op je account en ga je naar je profiel door op je naam in de bovenste werkbalk te tikken. Je scrolt naar beneden en dan gebruik je de knop Openbare informatie bewerken. Dan kom je op een scherm met je profielfoto, omslagfoto enzovoort. Helemaal onderaan staat de knop die je nodig hebt: Je info bewerken. Op die manier beland je in het venster Info waar je de groep Algemene gegevens aantreft. Tik op de knop Bewerken naast Algemene gegevens en hierdoor kun je in principe je geboortedatum en zelfs je geboortejaar aanpassen. Als je bij Geboortedatum en Geboortejaar op het slotje tikt, heb je de keuze tussen drie instellingen. Wil je dat iedereen deze gegevens kan zien, of alleen je vrienden, of mag jij alleen deze informatie lezen. Als je die derde optie selecteert, zijn die gegevens dus verborgen voor de rest van de wereld.

0 Reactie(s) op: Verjaardag verbergen op Facebook doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.