Verjaardag vergeten? Stel reminders in op je iPhone

Door: Justin Doornekamp | 06 april 2021 09:04

How To

Vergeet je regelmatig verjaardagen van vrienden, familie of collega’s? Dan kun je op je iPhone automatische reminders instellen. Je krijgt dan een notificatie als er iemand jarig is, waardoor je nooit meer een verjaardag hoeft te vergeten. Hoe je dat instelt, lees je in dit artikel.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de verjaardagen van je contactpersonen in je telefoon staan. Verjaardagen kun je toevoegen door in de Contacten-app een contactpersoon te selecteren. Druk vervolgens rechts bovenin het scherm op Wijzig en scrol vervolgens naar beneden tot je bij voeg verjaardag toe komt. Vul de verjaardag van de contactpersoon in en druk op Gereed.

Toegegeven: het is even een klusje om handmatig alle verjaardagen toe te voegen aan je smartphone, al is het uiteraard geen schande om alleen de verjaardagen toe te voegen van hechte vrienden, familieleden of collega’s. 

Synchroniseren

Heb je de verjaardagen in je telefoon gezet, maar zie je ze niet terug in je agenda? Dan kan het zijn dat de Agenda-app op je iPhone dit nog niet heeft gesynchroniseerd. Open in dit geval de Agenda-app en tik onderaan in het scherm op Agenda’s. Zet onder het kopje Andere een vinkje bij Verjaardagen en tik op Gereed. Nu zouden de verjaardagen wél in je agenda moeten staan. 

Zet een vinkje voor Verjaardagen om alle verjaardagen in je agenda te zien.

Notificaties aanzetten

Heb je de verjaardagen toegevoegd, dan moet je nog notificaties toestaan voor de Agenda-app. Dit doe je door in de Instellingen-app naar Berichtgeving te gaan en te tikken op Agenda. Zet allereerst de knop om bij Sta berichtgeving toe. Vervolgens kun je herinneringen voor verjaardagen instellen door terug te gaan naar het beginscherm van je Instellingen-app en te kiezen voor Agenda. Kies dan voor Standaardtijd meldingen en daarna voor Verjaardagen. Standaard staan deze meldingen uit, maar in dit menu kun je ervoor kiezen om een melding te ontvangen van een verjaardag op de dag zelf of één of twee dagen vóór de verjaardag om 9 uur. Ook is er een optie om een melding te krijgen 1 week voorafgaand aan de verjaardag. Maak je keuze en sluit de Instellingen-app af.

Vanaf nu krijg je iedere keer als er iemand van je contactpersonen jarig is een melding op je toegangsscherm, je berichtencentrum of op je scherm als notificatie, afhankelijk van hoe je dit hebt ingesteld. Wil je nog aanpassingen doen aan de manier waarop de meldingen binnenkomen, ga dan terug naar de Instellingen-app, tik op Berichtgeving en vervolgens op Agenda.  

0 Reactie(s) op: Verjaardag vergeten? Stel reminders in op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.